Piroger med nässlor, vitlök o fetaost
Piroger gjorde jag o fyllde med mina nässlor, pressad vitlök o smulad fetaost. Pirogdegen gjorde jag av kokt potatis, lite nyttigare så ;-) Och vad GOTT det var, jättegott! Måste ut o plocka mera :-D
Nässelpiroger med fetaost o vitlök
12 st
Pirogdeg
350 g kokt potatis
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
100 g smör
---
Mät upp o blanda ihop mjöl, salt o bakpulver.
Pressa i potatisen o blanda ihop allting med rumsvarmt smör till en smidig deg. Man kan välja om man vill börja baka ut direkt eller om man vill låta degen ila 1 timme i kyl först -det spelar ingen roll. Jag bakade ut direkt ;-)
Fyllning
2 liter nässlor (innan man förvällt dom)
200 g fetaost
2 ägg
2-3 vitlöksklyftor
cayennepeppar
salt o peppar
Förväll nässlorna i ca 2 min (koka dom).
Smula fetaosten i en bunke o pressa ner vitlöken.
Hacka nässlorna o blanda ner dom också ihop med ägg.
Krydda efter behag!
Kavla ut pirogdegen o skär ut cirklar ca 15 cm i diameter eller tryck ut med ett mått eller med en liten skål.
Klicka ut lite fyllning i mitten av cirkeln o vik över. Tryck fast kanten genom att trycka med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg o in i mitten av ugnen i 10-15 min i 225 grader.
Men vad roligt att jag lyckades inspirera dig!!! :-)
Läckert med nässelpiroger!! Mmm...
Önskar dig en riktigt trevlig helg! :-) Kramar, Jennie.
De ser supergoda ut! jag visste inte ens att man kunde använda nässlor i matlagning!
De här va supergott tycker pappa o jag, tänk att brännuschlor, hihi, kan va så smaskens:D