grötbullar

Ett recept som en medlem på familjeliv.se delade med sig av. Godare bröd till frukost får man leta efter!

3 dl havregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl sirap
Vetemjöl

Koka havregryn, vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter.
Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt.
Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg.
Låt jäsa 45 minuter.
Forma runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek.
Pensla med ägg o strö över lite havregryn.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.



























Mums...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0