Fluff
Fluff är en blandninga av grädde o godis som smälts ihop o sen vispats upp. Man kan använda i stort sett vilket godis som helst. Själv har jag hittills använt nutella, dumlekola, snickers, punchpraliner o ahlgrens bilar.
Recept:
3 dl grädde
180 g godis (om godiset innehåller mest gelatin som tex ahlgrens bilar, ska man endast ta 60 g godis för annars stelnar grädden o går inte att vispa!)
Dela ev. godiset i mindre bitar o lägg ner i grädden i en kastrull. Smält långsamt godiset. Det får INTE börja koka!!! Då kan grädden skära sig o inte gå att vispa upp. När allt har smält ställer du blandningen kallt i MINST 6 timmar, helst över natten. Sen är det bara att vispa upp till en fluffig grädde med godissmak :D
TIPS! När jag gjorde ahlgrensfluff klippte jag först bilarna i mindre bitar o micrade en stund, då smälte dom fortare i grädden =) TIPS!
Recept:
3 dl grädde
180 g godis (om godiset innehåller mest gelatin som tex ahlgrens bilar, ska man endast ta 60 g godis för annars stelnar grädden o går inte att vispa!)
Dela ev. godiset i mindre bitar o lägg ner i grädden i en kastrull. Smält långsamt godiset. Det får INTE börja koka!!! Då kan grädden skära sig o inte gå att vispa upp. När allt har smält ställer du blandningen kallt i MINST 6 timmar, helst över natten. Sen är det bara att vispa upp till en fluffig grädde med godissmak :D
TIPS! När jag gjorde ahlgrensfluff klippte jag först bilarna i mindre bitar o micrade en stund, då smälte dom fortare i grädden =) TIPS!
Kommentarer
Postat av: Ebba
varför måste "fluffet" stå i kylen minst 6 timmar? Går det inte att fuska?:)
Postat av: Lotte
Svar: Det måste hinna bli riktigt svalt. Om det fortfarande är lite varmt så kan det skära sig o då blir det inget fluff... Kanske man kan prova att lägga i frysen o vara där o röra om ofta så det inte istället stelnar ;-) Då kan det nog gå fortare =) Men då måste man ju vara där o passa också så man inte glömmer bort att fluffet ligger i frysen ;-)
Trackback