Lika delar tårtbotten
Just dessa instruktioner hittae jag hos Baka liten kaka: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/
Själv tycker jag att det här här receptet är bra eftersom det är lätt att komma ihåg, däremot sjunker alltid min botten ihop på sidorna, så överst blir liksom insjuknet :/ Så blir det inte av andra recept...
Instruktioner:
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett glas. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika mycket mjöl. Vill man ha chokladbotten byter man ut 1/4 av mjölet mot kakao.
Blanda även ner bakpulver i mjölglaset:
1 tsk till 2-3 ägg
1,5 tsk till 4-5 ägg
2 tsk till 6 ägg.
ägg, socker, mjöl/bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader o vispa ägg och socker tills det är riktigt vitt och pösigt. Sen blandar man ner mjölblandningen lite i taget. Häll smeten i smord och bröad form och grädda neerst i ugnen.
Tid:
20 minuter för 2 ägg
25-30 minuter för 3-4 ägg
35-40 minuter för 5-6 ägg.
Öppna INTE ungsluckan under de första 20 minuterna för då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna i ca 15 min i sin form innan du stjälper upp den på sockrat bakplåtspapper.Tips: Bäst blir det om alla ingredienser har samma temperatur, så ta fram äggen ett tag innan så dom hinner bli rumsvarma =)
min tårtbotten gjord på 5 ägg =)
Delad o med papper mellan bottnarna -färdig att frysas!
Jag tror jag ska bli kär i dig haha =)
hahaha,aaaaw ;D