Saffransskorpor
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran (2 pkt)
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel (jag använde köpt färdigskållad)
Råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken med smör/saffran/äggblandningen.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng nu av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
God Jul...!
Saffransskorpor hör verkligen julen till. Mums!
Bakade sådana igår, de är så goda :-)