Saffransskorpor

Detta receptet kommer från programmet Leilas Jul och skorporna är verkligen jättegoda! Jag gjorde dessa för ca en vecka sen till pappa i födelsedagspresent :)

Saffransskorpor

100 g smör
1 1 g saffran (2 pkt)
2 2 st ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel (jag använde köpt färdigskållad)
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken med smör/saffran/äggblandningen.

 

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.

 

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

 

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

 

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng nu av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

 

God Jul...!

 

 


Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Saffransskorpor hör verkligen julen till. Mums!

2010-11-28 @ 19:36:19
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Bakade sådana igår, de är så goda :-)

2010-11-28 @ 20:02:29
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0