Två sorters brödsticks av torrjäst
Brödsticks grundrecept
1 pkt torrjäst
5 dl varmt vatten (ca 40 grader, dvs något varmare än fingervarmt)
13 dl vetemjöl (special)
1 tsk salt
1 msk olja
Fyllning
tapenade / pesto / parmesan
Blanda jästen o mjölet o rör sen ihop varmt vatten, salt o olja till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min o ta sedan upp degen o dela i två delar.
Kavla ut varje klump tills den är ca 30*40 cm o bred på ett tunnt lager med valfri fyllning.
Vik ihop degen
och skär ut ca 2 cm breda stänger
Tvinna längderna o dra ut dom så dom blir ca 20 cm långa.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper o grädda mitt i ugnen, 225 grader ca 10-15 min -tills dom fått fin färg :)
Parmesanpinnarna
Jag, mitt nöt, var lite förvirrad med första omgången bröd vi gjorde, för jag glömde tvinna ihop dom.. haha! Men dom blev goda ändå :) Här är då pesto"pinnarna" :)
Åh, det receptet åker direkt i i min Testa-lista.
glöm inte att snurra dom bara, hihi ;-)