Ny blogg (eller iaf en till blogg)

Jag har märkt att blogg.se inte funkar så bra längre. Det går inte att bläddra bakåt i tiden och det är svårt att se alla tårtor om man inte väljer att gå igenom månad efter månad. Därför har jag kopierat över alla tårtor (bara tårtorna) till den här sidan:

http://bullemamman.blogspot.se/

Där kan man bläddra bakåt och det är lättare att hitta bland tårtorna helt enkelt.
Den här bloggen kommer finnas kvar och uppdateras som vanligt, men jag kommer att lägga upp tårtbilder även på den andra sidan. En ren tårtblogg kan man säga -kika gärna in =)

RainbowCake till Julia

På torsdag fyller våran Julia 5 år!!! Idag hade hon ett litet kalas med ballongtema, som hon själv valt. Allt var ballonger -ute hängde ballonger utspritt i trädgården, duken hade ballonger på sig, precis som tallrikarna, muggarna, servetterna och partyhattarna. I taket hade vi gjort en stor ballonggirlang med hundra ballonger och till och med godispåsarna hade ballongmotiv (och självklart låg det även ballonger inuti) Det var ballonger överallt...!Först fick barnen komponera ihop sin egen pizza! Jag hade kavlat o stansat ut små pizzabottnar o brett ut tomatsås så det bara var för dom att lägga på den topping de ville. Det fanns riven ost, paprika, tomat, champinjoner, oliver, tonfisk, skinka, o ananas. Det var så soligt o varmt så de fick hålla till utomhus under själva påläggandet -då kunde de söla bäst de ville ;-)
Medan pizzorna gräddades gick barnen bakom huset o upp till kaninerna o gav dom nya gnagpinnar o gosade lite med dom. Där hittade dom lite snödroppar med som plockades med in =) Lite fotboll, gungning o hängmatteåkning hanns även med =)
Sen var det dags för tårta och till det färgglada temat tyckte jag att en rainbowcake passade perfekt! Jag och Julia hade även bakat chokladcupcakes med vit chokladganache (jättegoda!)


Kalaset avslutades såklart med fiskdamm och godispåse =) Ett lyckat första barnkalas och med nöjd (snart) femåring! =)marshmallow-klubbor

Till Frejas 3-års kalas gjorde vi även sånna här marshmallowklubbor. Superenkelt! Barnen fick göra dom helt själva och det tyckte dom var jätteroligt.

Man behöver:
-grillarpinnar
-marshmallows
-choklad (olika sorter om man vill (vit, ljus, mörk) och ca 150-200 gr till 30 st
-olika sorters strössel och/eller kokos

Man trär upp marshmallowsen på träpinnarna, smälter choklad över vattenbad och öser upp strössel i små skålar. Sen doppar man bara först i chokladen o sen i strösslet.

Jag la dom att torka på ett bakplåtspapper o när chokaden stelnat kunde man ha dom i höga glas =)


Guldbröllop!

Min mormor och morfar, Karin och Lennart, firade 50-årig bröllopsdag i början av mars och då gjorde jag en tårta till dom. Det skulle vara en rosa/vit våningstårta med deras namn och talet 50 =)


Jag var sparsam med dekorationerna och gjorde siffrorna stora,
så att dom liksom fick stå för dekorerandet.Jag gjorde två varianter av siffror och den ena av dom hamnade på baksidan =)Första gången jag gör en liten blombukett... Gjord i flowerpaste...Denna tårta består av chokladtårtbottnar fyllda med hallongrädde och kokosmousse <3
Den är spacklad med grädde, täckt med sockerpasta och dekorerad med flowerpaste.RSS 2.0