Rockig tårta x 2

Min kompis Malin behövde två tårtor till sin sambo idag =) Har gjort en tårta till dom tidigare, när dom firade förlovningsdag!

Rock skulle temat vara och gärna AC/DC. Jag skulle helst velat göra lite mer avancerat än det blev o mer detaljer, men tyvärr fanns inte tid för det :/ Kedjan var kul att göra iaf! =)


AC/DC - tårta

Ljusa bottnar
Fylld med bananmousse och daimfluff
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med sugarpaste
Dekorerad med röd sp o svsrt marsipan



Tårta med kedja

Ljusa bottnar
Fylld med dumlefluff o jordgubbsmousse
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med vit sp o svart marsipan
Dekorerad med både sp o marsipan



Tårtorna tillsammans =)

-när jag gör daimfluff så krossar jag daimen först i tex en mortel, då smälter den mycket fortare i grädden sen-


Studenttårta!

Årets första studenttårta. Förra året gjorde jag totalt fyra stycken =)
Tårtan var till min kusin som tog studenten från naturbruksgymnasiet idag -Grattis!







Tårtan bestod av ljusa "bästa" bottnarna
fylld med ekologisk hallonsylt och glasscreme
spacklad med grädde o
täckt o dekorerad med sugarpaste + svart marsipan.


Provar igen -vill ha!!




"Jag tävlar hos Bli min jäst om ett presentkort värde 300 kronor på tex plåtburkar från Derrière la porte o Dixie + retro grejjer från Cabanaz. Detta på LyxigaPlåtburkar.se . Var med och tävla du också!”


 


Tuttårtan -lite beskrivning

Jag bakade "kroppen" i en avlång form med ca måtten 30x20 cm. Jag använde mig av DETTA recept och gjorde 1 sats + en halv sats... Alltså ska man ha 3 dl socker tog jag 3 dl + hälften av 3 dl = totalt 4.5 dl osv ^^
Jag smörade o bröade formen o satte fast bakplåtspapper runt kanterna på formen för att inte riskera att smeten pöste över
Sen gjorde jag en liten tårtsmet som jag gräddade i en ca 15 cm springform för att få bottnar till att göra brösten med.


Bröstformen får man till genom att bygga tårtan i en skål.
Lägg en tårtbotten längst ner i skålen, lägg i lite fyllning, på med nästa tårtbotten,
mer fyllning o sist på med "locket".
Detta får stå över natten för att stabilisera sig och dagen efter vänder man ut den ur skålen =)
Glöm inte att plasta in skålens insida först -då får man lättare ut tårtan!



Man lägger brösten på plats o så har jag skurit till kroppen lite för att fp en midja.
Brösten fäste jag på undersidan med lite smörkräm, så dom inte skulle fara runt sen när jag spacklade tårtan.



Nu täcker man alla ojämnheter -jag använde chokladsmörkräm. Vid brösten spacklar man så man får den runda form man vill ha...



Kavla ut sockerpasta, mmf eller marsipan som är hudfärgad (jag färgade sockerpasta) och täck tårtan.
500 gram räckte  till dessa mått och jag började med att få det slätt runt brösten o sen arbetade jag mig ner till midjan s a s ^^

Sen kavlade jag ut två långsmala bitar av svart sp som fick bli korsett och så pillarde jag dit ett par bröstvårtor osv o såhär blev det till slut!


Päronmousse x 2

Jag har testat två sorters päronmousse och båda smakar på liknande sätt. Den första här är lite enklare att göra o kräver inte lika många ingredinser och det är ju ett stort plus när de smakar i stort sett lika gott =)
Vardera recept är lagom till ett lager till en normalstor tårta, ca 24 cm i diam.

Päronmousse 1 (använd i tuttårtan)
2 dl päronkräm
7 msk snabbmarsanpulver
2 dl vispgrädde
(ev. päronessens, ca 20 droppar)
grön färg (karamell- eller pastafärg)

Blanda päronkrämen med marsanpulvret o ev. päronessens.
Vispa grädden hårt o vänd ner päronblandningen.

---

Päronmousse 2
(använd i Emelias doptårta)
5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca 800 gr (varav ca 500 gr päron).
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
(ev. päronessens, 30 droppar)
grön färg (karamell- eller pastafärg)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll bort sockerlagen o mixa päronen till en slät kräm eller en "ojämnare" kräm om man vill ha lite bitar i.
Häll sockret i grädden o vispa grädden ganska hårt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen tillsammans med ca 0.5 dl av de mixade När gelatinet smält häller man tillbaka det ner i pärongeggan och tillsätter päronessensen o grön färg.
Rör ihop =)

Pastafärger kan man köpa på bl.a kakburkens hemsida.
Päronessens finns på Borgeby kryddgårds hemsida.


Tuttårta 2

Den ena av två 30-års tårtor som överlämnades idag var den här tuttårtan =) Jag har gjort en sån en gång tidigare, men då bara brösten -ingen kropp till... Med kropp blev mkt bättre tycker jag =)


Inspirationen fick jag från en liknande tårta på Bagerskans blogg =) Jag tänkte göra en röd korsett, men upptäckte att jag tyvärr hade för lite röd sp... :(




Tårtan innehöll, precis som älgtårtan, after eightfluff o päronmousse. Den spacklades med chokladsmörkräm och är täckt med sp =)



En närbild på härligheterna ;-)


Älgtårta

Idag överlämnades två tårtor som var till ett 30-års kalas.
Den ena var den här! En tårta med en älg på =)


Granarna gör man hur enkelt som helst om man kikar på Erikas beskrivning!




Runt kantens fanns det gräs, stenar o svampar ^^



Hade sån tur att hitta en beskrivning på den här coola älgen också -här!

Tårtan innehöll:
after eightfluff och päronmousse, den var spacklad med chokladsmörkräm och täckt o dekorerad med sp =)


RSS 2.0