Jaaa...! :D




Jag vann kextävlingen!
Wiiiee!
:)

Saffransskorpor

Detta receptet kommer från programmet Leilas Jul och skorporna är verkligen jättegoda! Jag gjorde dessa för ca en vecka sen till pappa i födelsedagspresent :)

Saffransskorpor

100 g smör
1 1 g saffran (2 pkt)
2 2 st ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel (jag använde köpt färdigskållad)
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken med smör/saffran/äggblandningen.

 

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.

 

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

 

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

 

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng nu av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

 

God Jul...!

 

 


Fancy Fill Bakform

När jag bakade mammas blomtårta använde jag mig av min bakform "fancy fill" som jag köpt från Kakburkens hemsida. Det här var första gången jag använde den och resultatet blev precis som jag hoppades på :)


Såhär ser själva bakformarna ut



Och såhär blev resultatet!
Det prickiga är kokos som jag bröade formarna med eftersom den ska fyllas med kokosmousse :)



Fyll de båda håligheterna med moussen



och sätt ihop! :)



Spacklad med nougatfluff... (god)

Blomtårtan till mamma -kamerasladd hittad!

Kamerasladden hittad! Här är bilder på hur mammas blomtårta såg ut innan den blev halvt uppäten :)





Tårtan bestod av chokladkakebottnar fyllda med kokosmousse o spacklade med nougatfluff.
Den är täckt med vit marsipan o även dekorationerna är i marsipan.

Blomtårta till mamma

Jag har fortfarande inte hittat min kamerasladd, så bilder på tårtans utseende/dekorationer får vänta ett tag till xD Däremot fick jag idag lånat med mig mamma kamera hem, så jag kunde föra över bildera jag tog på tårtan i genomskärning. Glömde ju så klart min egna kamera, men det var ju tur då eftersom sladden är väck xD

Jag bakade i min fancy fill form för första gången och det blev ju ett superresultat!! Formen har jag köpt på Kakburken.





Man ser lite hur blommorna på tårtan ser ut af ;-) Det här är en chokladkaka, inte tårtbotten och den var fantastiskt god! Den är fylld med kokosmousse och spacklad med nougatfluff. Täckt med vit marsipan o även dekorerad med marsipan =)

Och här kommer receptet på chokladkakan!!!!

Chokladkaka

200 g smör
3 3 dl ljust muscovadosocker
1 1 dl ljus sirap
4 4 ägg
3 3 dl mjölk
5 5 dl mjöl
1.5 1.5 dl kakao
3 3 tsk bakpulver
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 tsk malen ingefära
en nypa salt
200 200 g mörk choklad


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap krämigt med elvisp.

3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen (spara vitorna!!).

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke.

5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.

6. Smält chokladen i en skål över en kastrull med kokhett vatten och vänd försiktigt ner den i smeten.

7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.

8. Fördela smeten i smörad o bröad kakform.

9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.


Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Erika som har den superhärliga bloggen Bakglädje!

4 matprogram jag gärna ser:
* Leilas home delivery
* Halv åtta hos mig
* Hells kitchen
* Ett danskt (?) program där en liten pojkes (Harry) pappa lagar mat

4 saker jag ätit idag:
* smörgås
* högrev
* te
* korv med bröd

4 smaker jag längtar efter:
* Julskinka
* Farmors köttbullar (längtar man alltid efter -dom ät det godaste som finns!!!)
* pesto
* jorgubbar

4 saker på önskelistan:
* Kitchen Aid ^^
* kok- o bakböcker (man kan aldrig få för många)
* pedikyr
* elastisk bärsjal

4 smaker jag avskyr:
* öl
* inlagd makrill
* champinjoner
* renskav

4 personer jag utmanar:
*Den som känner för det :D

Kokosmousse

Provade för första gången kokosmousse i mammas tårta -jättegod! Vad gott det är med sötad creme fraise! Här kommer iaf receptet på ett lager kokosmousse, i väntan på bilder på tårtan ;-) Min kamerasladd har rymt (igen)
Jag kombinerade kokosmoussen med nougatfluff -mums! Tog 180 g nougat o smälte i 3 dl grädde. Mer detaljerat hur man gör kan du läsa HÄR!

kokosmousse

2 dl creme fraiche
2 dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vispgrädde

Vispa creme fraiche och socker tills creme fraisen tjocknat, drygt 5 min med elvisp.
Rör ner kokosflingorna och låt kokosblandningen stå i kylskåpet medans du vispar grädden.
Rör ihop den vispade grädden med kokosblandningen.

Låt fyllningen stå i kylen under natten om man vill att kokosen ska hinna släppa ifrån sig mer smak eller fyll tårtan direkt =)

Kextävling




Jag tävlar hos Sarah bakar om fem härliga kex paket från Göteborgs utvalda.
Tävla här du med, tävlingen avslutas 20 nov kl 20.00!

Tävla hos Bakglädje!



Jag tävlar om den här underbara receptboken på bloggen Bakglädje -en av mina favoritbloggar :)
Tävla HÄR du också!

RSS 2.0