Rödvinbärsroyale

En fransk kaka med mördegsbotten o jättegod fyllning -en paj som passar den som inte tycker om så söta pajer -den här hade en mer vuxen smak, o var inte alls så söt. Däremot var den god ;-) Påminner lite om en ugnsbakad cheesecake i fyllningen :)

Även här kan man variera sig hur mkt som helst! Byt ut vinbären mot blandade bär, björnbär, blåbär, nektariner, fikon, aprikoser, päron eller vad du nu gillar :) Att hacka ner lite choklad skulle säkert inte heller vara fel ;-)


Rödvinbärsroyale

Mördeg:
150 150 g kallt smör
4 4 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl florsocker
1 1 st ägg
0.5 0.5 msk vatten

Smet:
6 3 st ägg
4 2 dl kesella 10%
2 1 dl crème fraiche
2 1 dl strösocker
200 100 g mandelmassa

Fyllning:
6 3 dl röda vinbär
2 1 näve mandelspån

---

Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker, alt använd en gaffel eller matberedare.

Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.

Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

 

 

Tryck ut degen i en pajform.

 

 

Vispa ihop alla ingredienser till royalesmeten och fyll det ogräddade pajskalet till 2/ 3.

 

 


Strö vinbären över pajen och strö sist över mandelspån.

 

 

Grädda pajen långt ner i ugnen i 30–40 minuter tills den stannat till och fått en gyllene färg





Mums!

Kommentarer
Postat av: ~ ♥ ~ Kristin ~ ♥ ~

oki :D då vet jag va jag ska göra när jag kommer hem om 11 dagar.. svartavinbärssaft :) tack för dina tips. :)

2010-08-03 @ 19:52:16
URL: http://vackrasol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0