Blomtårta till mamma
Jag bakade i min fancy fill form för första gången och det blev ju ett superresultat!! Formen har jag köpt på Kakburken.


Och här kommer receptet på chokladkakan!!!!
Chokladkaka
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
en nypa salt
200 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap krämigt med elvisp.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen (spara vitorna!!).
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i en skål över en kastrull med kokhett vatten och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten i smörad o bröad kakform.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Oj vilken fin tårta, så himla snygg i genomskärningen!
Ser verkligen jättegod ut :)
Svar: Japp, det ska jag :D Nya numret kommer ut 6 december tror jag han sa, och det är där jag ska vara med :) Lovar att ta en tidning till dig :D
Vilket kul möster i kakan. :-)
Vilka fina bilder du tar av dina vackra bakverk!
vad duktig du är!
keep up nthe good work!
Johan
Vilken fin tårta du gjort.
Kan förstå att din mamma måste blivit jätteglad!
Det låter fantastiskt gott med kokos o nougat.
Det vill jag prova!!