Focaccia med vitlök, körsbärstomater o fetaost
En långpanna
50 g jäst
7.5 dl fingervarmt vatten (37 grader)
16 dl vetemjöl
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Garnering
2-3 vitlöksklyftor
en ask körsbärstomater
0.5 paket fetaost
olivolja -ringlas över brödet
flinsalt
rosmarinkvistar (jag hade vanlig torkad på burk -går också bra)
---
Rör ut jästen i det ljummna vattnet tills jästen löst upp sig helt.
Blanda ner olivoljan, salt o peppar.
Tillsätt mjölet o arbeta ihop till en deg, det ska vara kladdigt, men är det alldeles för kladdigt o löst så tillsätt lite mer mjöl.
Täck bunken med plastfolie (elr en bakduk) o låt jäsa i 1 timme.
Ta bakbunken o arbeta ihop degen lite.
Ös ut degen i en smord långpanna o tryck ut den enda ut i kanten med hjälp av fingrarna.
Täck med en bakduk o låt brödet jäsa 20 min.
Halvera vitlöksklyftorna och körsbärstomaterna o skär kuber av fetaosten.
Tryck ner detta i brödet.
Ringla över olivolja, ca 2-3 msk, eller mer om man vill :)
Strö över flingsalt och rosmarin.
Grädda brödet i 200 grader, ca 20 min i mitten av ugnen.
Focaccia måste jag göra snart. Det är ju så gott.