Mer LCHF-bröd

Väldigt goda. båda två!


SESAMBRÖD


Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa.
Häll massan på en bakpappersklädd plåt.
Bred ut massan ganska tunnt.
Grädda i 225 grader i ca 8 min.
Låt svalna och skär i lämpliga bitar.


FRÖKEX


Ingredienser:
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
Salt

Gör så här
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt". Häll av eventuellt vatten i en sil.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

(Jag gräddade i 2.5 timme i 125 grader med stängd ugnslucka för jag glömde bort dom, haha! Men då var dom helt hårda o krispiga så tydligen funkar det att ha dom inne i 125 grader, fast under längre tid)





Fikapaus!

Jag vann en tävling på Bagerskans blogg, ett gulligt armband från Karamell-Design som heter just "fikapaus" och är dekorerat med en liten kanelbulle :D


Passar ju bra till bullemamman ;-)

 

 





Pavlova o finska julstjärnor

På julafton bjöd jag på bland annat pavlova och finska julstjärnor :) O den här ggn hade jag kiwi och passionsfrukt uppepå pavlovan och det var jättegott!!! Julstjärnorna har jag velat testa ett tag så det var riktigt kul o dom var goda dom med -lite wienerbrödskänsla :)


Halvt uppäten ;-)



Klicka här så får ni se bolibompas beskrivning på hur man gör ;-) Beskrivningen på just julstjärnorna kommer 1 min o 20 sek in i filmen :)

Cakeballs med pepparkakssmak!

 

Jag fick en del tårtbotten över efter att jag bakade tårta för ett par veckor sen, som jag såklart sparade och igår blev det cakeballs av det :) Smulade ner tårtbottnen o blandade ihop med phadelphiaost och en påse pepparkakskryddor.

Sen rullade jag små kulor som jag doppade i 150 g smält mörk choklad. De små bol

larna la jag i dom här fina tryffelformarna från Kalasform och så strödde jag lite strössel över :)

 

 

 

 


LCHF-brödet!




Såhär blev brödet som jag bakade utan mjöl =)
Recept finns HÄR!

Leilas Cornflakes crisp & Rocky Road <3

Rocky road är ett måste på julen, det bara är så helt enkelt :)Däremot tar jag alltid mjölkchoklad istället för mörk, för det tycker jag är så mkt godare! Ochså kan man skippa pistagenötterna, för man känner ändå inte smaken av dom xD



Rocky Road

600 g choklad (receptet säger mörk, jag säger ljus... haha)
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows (elr motsvarande mängd nedklippta vanliga)
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Blanda allt utom choklad. Den smälter man i vattenbad o rör sen ner allt gottigt där i.
Sen breder man ut allting i en bakplåtspappersklädd avlång form o låter det stelna innan man skär ut bitar =)

---

Vi har även gjort cornflakes crisp som innehåller allt det godaste från bakhyllan :D Kombinationen nougat o choklad är wonderful...!



Cornflakes Crisps

100 g ljus mjölkchoklad
1 1 block (250 g) nougat
1 1 burk (350 g) nutella
1 1 liter cornflakes
300 300 g mörk choklad

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

2. Vänd ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, ca 25 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i bars/bitar.

5. Hacka den mörka chokladen och smält även den i vattenbad.

6. Doppa cornflakesbarsens ovansida i chokladen.

 

 

 


LCHF bröd (kolhydratfritt)

Detta ser ut som bröd, känns som bröd, smakar som bröd!!!! O man kan äta det UTAN att bli pruttig! Åt detta efter tränigen igår med smör o ost -mums!!! Ska testa att rosta i brödrosten nån gång med.. Eller tänk en ägg o kaviarmacka?!?!?! Ååå mums! Äntligen kan jag äta bröd utan att bli uppsvälld som en barbapappa xD


En LCHF- limpa

-bild kommer-

Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso (en liten burk elr en halv stor)
6 ägg


Gör så här
Mixa allan nötter och frön till "mjöl" i tex en mixer ;-)
Blanda ihop de blöta ingredienserna o rör ner mixblandningen.
Häll smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

Lingon- o pepparkakscupcakes

Goooda! Uppepå har jag bara ringlat över smält vit choklad -inte så bara kanske, för det passade jättebra ihop! Jag hade lingon i, men det går säkert lika bra med lingonsylt om man inte har några lingon hemma =)

De svarta formarna med små tomtar på har jag fått av famor :D O dom röda har jag själv köpt på Mannes ^^ Kakfatet är köpt på Åhlens :)







Juligt :)


Pepparkakscupcakes med lingon
ca 15-20 st (beror lite på muffinsformarna)

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malen nejlika

125 g smör
2.5 dl socker
2 ägg
1.5 dl gräddfil/creme fraise/naturell yoghurt
2 dl lingon (färska/tinade elr frysta spelar ingen roll)

100 g vit choklad -smält

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop mjöl o kryddor o ställ åt sidan.
Vispa smör o socker poröst o tillsätt sen ett ägg i taget.
Vispa ner gräddfilen i äggblandningen o rör sen ner mjölblandningen.
Rör nu i lingonen o fördela smeten i muffinsformar. Fyll formarna till ca 2/3 =)

Grädda mitt i ugnen i ca 20 min elr tills dom känns fasta.
När dom svalnat smälter man den vita chokladen o ringlar den över muffinsen!



Ettårs tårta till Isak

Jag fick för länge sedan en beställning som hämtades igår. En 1-års tårta till en liten Isak som fyller år idag :)
Tårtan ska räcka till drygt 20 personer och är formad som en 1:a =)
Det är ljusa tårtbottnar fyllda med geishafluff o glasscreme. Det som täcker tårtan är chokladsmörkräm.
Dekorationerna är gjorda i marsipan och har även gjort en "ram" av vita sockerpärlor.



Chokladsmörkräm

400 g smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 äggulor

Vispa sönder äggulorna i en skål.
Vispa smör, kakao, flor- o vaniljsocker i en annan skål.
Vispa ner äggulorna lite i taget.
Använd helst elvisp, så blir krämen jämn o len =)



gjorde ett par grodor på ett löv :)







små fötter


Både form och utseende måste jag säga blev mycket bättre den här gången än när jag gjorde Frejas 1-års tårta =)

Marsipantomtar!

Jag o Julia pysslade o gjorde marsipanfigurer för några dagar sen. Tomtar o grisar blev det =) Julias gris, den till höger, blev ju jättesöt xD



Jag följde en beskrivning ur tidningen hembakat (har jag för mig att den heter, hehe)



1. Väg upp 50 g röd marsipan
2. Rulla en boll o forma en kon
3. Väg upp 15 g vit marsipan o forma till en avlång rulle, ca 2/3 av tomtens längd
4. Sätt fast skägget o gör ett litet hål alldeles där skägget börjar.
5. Fukta hålet med lite vatten
6. Fäst en liten kula i hålet, det blir näsan
7. Forma en mun -änden på en sked går bra till att göra en glad mun eller spetsen på en kniv kan göra en sjungande tomte =)

Perfekt till julbaket ju!

Det blir mkt tävlingar nu, men om bara ca 1.5 vecka blir det tårtbak igen!




Jag tävlar om torkad frukt o nötter
från Kung Markatta i Bagerskan julkalender.
Var med och tävla r du också!

Oooo =)



Jag tävlar om superfina goodiebags hos Sockerrus,

Tävla HÄR du med!

 

 


Säckens sponsorer +innehåll:


Vill du veta mer detaljerat vad säcken innehåller så klickar du här!

Jultävling :)



Jag tävlar om ett dekorations-kit
från Dr. Oetker i Bagerskan julkalender.
Var med och tävla här du också!

RSS 2.0