Doptårta med babyconverse

Idag överlämnades en doptårta till Emelia som ska döpas idag! Tyvärr tyvärr tyvärr så bråkade sockerpastan med mig -den torkade otroligt fort och sprack så mycket att den till slut föll av tårtan i stort sett.. PANIK!!! Hade ju ingen mer sp hemma!!!! Tack o lov hade jag en packe vit marsipan hemma... Marsipan blir ju inte alls lika slät, vit o fin som sp, men hellre marsipan än inget alls!! Den här var också himla torr o sprack o hade sig *gaah* Jag försökte rädda den med lite blommor, men slutresultatet blev ändå alldeles för sprucket o ojämt :( Tråkigt!!! Förhoppningsvis smakar den jättegott och de små skorna blev iaf som dom skulle =)
Detta var föresten sista gången som jag litar på att sockerpastan ska räcka! Har redan beställt hem ett stoooort nytt lager ;-)
Tårtan bestod av:
chokladbottnar spacklade med chokladsmörkräm o täckta med vit marsipan o rosa sockerpasta.
Fyllningen bestod av mörk chokladganache och päronmousse.


Jag gjorde även två stycken caketoppers -en bebis med rosa filt och en liten hello kitty som antagligen ska dekoreras med på andra bakverk på dopet =)En liten tävling till...

Jag tävlar hos Maddesmumms i samarbete med Göteborgs kex,
klicka här och var med du också!Lyxiga Plåtburkar
Jag tävlar om ett presentkort på 300:- från Lyxigaplatburkar.se hos Millis tårtor och annat.
Jag gillar deras burkar på grund av de underbara färgerna och bilderna på burkarna som hade passat perfekt i mitt lilla kök och eftersom det finns sååå många olika sorter att välja mellan!  =)

T
ävla HäR du med!

Doptårta 2 -till Justin!

Jag tycker faktiskt bebisen blev riktigt söt -det är dessutom mycket enklare att göra en "låtsasbebis" än en verklighetstrogen. Hade först tänkt göra en liten sovande bebis, men kom på att det kommer bli finare med en vaken =) Önskemålet var ett tema med kombinationen rock/dop och jag hoppas de blev nöjda med resultatet =)Ljusa bottnar fyllda med tobleronefluff o hallonmousse.
Spacklad med grädde.
Täckt o dekorerad med sugarpaste.Tittut...!


Doptårta 1 -till Jennelie!

Nu har två doptårtor (mina första doptårtor!!) hämtats. Den första var till en tjej som heter Jennelie och önskemålet var en hello kitty med änglavingar =)
Ljusa bottnar med ahlgrens bilarfluff o hallonmousse.
Spacklad med grädde.
Täckt o dekorerad med sugarpaste samt vita sockerkulor.

Lite info om mina tårtor :)Jag bakar alltid tårtbottnarna själv och då gör jag vanliga ljusa bottnar men de går även att få med smak, antingen:
-vanilj
-citron eller
-choklad


Jag har runda formar i olika storlekar och kan även göra avlånga tårtor och vissa figurformade tårtor.


Allergier?
Jag gör endast laktosfria tårtor efter önskemål -mjölk, gluten, nötter osv kan få alldeles för allvarliga konsekvenser om något sånt skulle slinka ner i tårtan o eftersom jag bakar hemma i mitt eget kök där samtliga råvaror förekommer så känns det säkrast så.

Tårtan:
Jag täcker tårtorna med en sockermassa, sugarpaste (sp), som smakar vanilj. Den är från början kritvit, men kan färgas till i stort sett alla färger. Undantaget är svart och rött, så vill man ha en helt svart eller röd tårta använder jag mig av färdigfärgad marsipan. Jag har även vit marsipan, så vill man hellre att tårtan ska vara täckt med marsipan så är det bara att be om det. Det enda är om man vill ha en riktigt kritvit tårta, då är sugarpaste att föredra. Den vita marsipan är lite gråare i färgen jämfört med sugarpaste som verkligen är helt vit.

Jag spacklar för det mesta med vispgrädde och ibland spacklar jag med smörkräm.
Smörkrämen kan, liksom tårtbottnen, fås med smak:
-vanilj
-citron
-choklad eller
-kaffesmak (mocca)


Dekorationer:
Kom hemskt gärna med förslag på hur ni vill att tårtan ska se ut! Skulle något vara för avancerat så säger jag till och kommer med andra alternativ. Men jag försöker så långt som möjligt följa önskemålen och jag gillar utmaningar :) Jag kan göra både liggande, stående och sittande figurer samt "platta" bilder. Text, blommor osv är sådant om brukar finnas med på alla tårtor jag gör =)


Fyllningar och smakkombinationer.
Jag använder mig mest av mousser och choklad och godisfyllningar, men har man särskilda önskemål är det bara att säga till. Här har jag listat upp några olika smaker för att ge lite inspiration.

Mousser:
Jordgubb                                       
Hallon                                            
Kokos
Päron
Blåbär
Lingon
Lime
Jordgubb/rabarbermousse
Citron

Godisfyllningar:
Ahlgrens bilar
Lakrits
Skumbanan
Gelehallon

Chokladganache:
Dumle
Geisha
Dajm
Riesen
Choklad -mörk, ljus, vit, smaksatt
Nougat
After Eight
Polly
toblerone osv

Bär:
Alla sorters bär -ofta rör jag ihop det med snabbmarsan för att suga upp vätskan som blir.
Resultatet blirdå en bärfyllning med lite vaniljsmak.
Bär nedrörda i vispad grädde.


Några förslag på kombinationer:

Jorgubb / Lime
Jordgubb / Vit choklad
Jordgubb / Mörk choklad
Jordgubb / Nougat
Jordgubb / Vanilj
Jordgubb / Ahlgrensbilar

Blåbär / Vanilj
Blåbär / Hallon
Blåbär / kokos

Hallon / Lime
Hallon / Vit choklad
Hallon / Mörk choklad
Hallon / Nougat
Hallon / Citron
Hallon / Dumle

Päron / After Eight
Päron / Mörk choklad


Choklad / Lime
Choklad / Banan

Citron/Lakrits

 


Har du ytterligare frågor är det bara att maila: hultgren.lotte@gmail.com

Snart 1 år sen!

Den 16 mars är det 1 år sen jag skapade bloggen :-) Redan!! Jag kommer ihåg att jag tänkt varje gång någon av de bloggar jag följer haft "1-års dag" att det är låååång tid innan jag kommer ha det. Men nu så är det alltså snart! :) Men det är lite drygt 1 år sen redan som jag gjorde min första riktiga täckta tårta med sugarpaste och det var när min lilla Freja fyllde 1 år.

Min absolut första tårta täckt o dekorerad med sugarpaste!

Den här hade jag fyllt med ahlgrens bilar o citron. Det blev ganska sötsliskigt, för citronen var mer söt än sur så ihop med det söta bilfluffet blev det bara sött sött sött... Men för övrigt är jag nöjd med mitt första försök =)

 

Just nu håller jag på med ännu en tårtbeställning som ska levereras på söndag -mina första doptårtor!! Jätteroligt! :D Så på söndag eller senast måndag kommer det upp TVÅ nya tårtor i bloggen =)

 

 


RSS 2.0