Smygtitt...

På söndag blir det tårtbak igen -vad ska detta bli tro?


Vit chokladpannacotta med hallonsås

För ca en vecka sedan fick jag i uppdrag att göra pannacotta. Nu sket sig planerna som pannacottan var tänkt till, så vi fick äta upp den själva här hemma istället ;-) Jag hade massor av vit choklad hemma så jag gjorde en vit chokladpannacotta!




4 port
  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl socker
  • 100 gram vit choklad
  • 3 gelatinblad
---
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Hacka chokladen grovt.
  3. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till grädden.
  4. Värm grädden. Tillsätt socker och choklad. Rör tills choklad och socker smält. Grädden ska ej koka upp endast sjuda på låg värme.
  5. Ta av grädden från värmen o ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig.
  6. Häll upp pannacottan i formar eller glas. Låt stelna i kylen i 3-5 timmar.

Hallonsåsen gjorde jag genom att bara koka upp ett par nävar hallon o lite socker -efter behag så där ;-)

Center goes Kokos!

Att man kan bli så glad över att få ett oväntat paket i brevlådan -speciellt när det innehåller choklad från Cloetta!
Cloetta har smaksatt sin center med kokos i hopp om att förlänga sommaren ;-)

Riktigt god, smakar mycket kokos. Vill äta igen...!






Bröllopsdag <3

Den 11 augusti firade vi fyra år som gifta! Eftersom Klara bara är 6 veckor så kunde vi ju inte hitta på vad som helst, men vi fick iaf barnvakt till dom stora barnen och så ordnade jag en överrasknings-picknick i trädgården!


hallonpraliner



hemgjorda oreokakor



vit kladdkaka


Förutom detta åt vi även en kyckling clubsandwich med en tomat, lök o avocadoröra i ugnsbakad baguette och till det drack vi en äpple- o hallonsmoothie med kokos. Till kakorna drack vi varm vit choklad -otroligt god!



Hallonpraliner
ca 30-40 st

200 gram mjölkchoklad
100 gram kokosfett
30-40 hallon och lika många ischokladformar

Placera ut ischokladformarna och lägg ett hallon i varje (frysta går bra)
Smält choklad o kokosfett över vattenbad och häll i formarna.
Ställ att stelna i kylskåp.
Dom tinar fort o blir rinniga, så man får äta fort (som om det skulle vara ett problem, men ändå.. hihi)

Svartvinbärs- o rabarbermarmelad med vanilj




2 burkar

350 g rensade svarta vinbär
650 g rabarber, skalad nettovikt
800 g socker
75 g citronsaft
1 st vaniljstång

---

1. Dela vaniljstången på längden med en liten kniv och skrapa ur fröna.

2. Skär rabarberna i 5 mm tjocka bitar.

3. Blanda rabarbern med svarta vinbär, socker, citronsaft, vaniljstång och fröna och låt koka upp under omrörning.

4. Låt det koka till 106-107 grader (använd en termometer) eller gör ett sk, syltprov på en kall tallrik och kontrollera att den stelnar.

5. Skumma bort eventuellt skum under kokningen med en så kallad skumslev.

6. Pensla ner innerkanten av kastrullen med en pensel för att förhindra sockerkristillisation i den färdiga sylten.

7. Häll genast upp på steriliserade burkar och sätt på locken

Så himla gooood...! På nybakta scones eller på ett kex med brieost <3

kakkalas!

Förra veckan fick jag lite baklust, det blev:
franska päronflarn, chokladbollar, bountycupcakes och nutellarulltårta :)




RSS 2.0