Mormors blåbärspaj
Den här pajdegen påminner om havreflarnssmet, fast det blir ju inte hård då utan har den knäckiga goda smaken, men är tjock o seg istället... Som tjocka, mjuka havreflarnsbitar med blåbär -mums!
Supergod blåbärspaj
ca 8 portioner
Supergod blåbärspaj
ca 8 portioner
150 g smör
6 dl havregryn
2.5 dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl blåbär
---
Smält smöret i en stor kastrull.
Rör ner alla ingredienser, förutom blåbären, i kastrullen med det smälta smöret.

Lägg smeten i en ugnsform med höga kanter och lägg sedan blåbären i mitten av pajen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 20-25 min.

Nygräddad

6 dl havregryn
2.5 dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl blåbär
---
Smält smöret i en stor kastrull.
Rör ner alla ingredienser, förutom blåbären, i kastrullen med det smälta smöret.

Lägg smeten i en ugnsform med höga kanter och lägg sedan blåbären i mitten av pajen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 20-25 min.

Nygräddad

Kommentarer
Postat av: Linda
ser riktigt gott ut
Postat av: Erika - Bakglädje
Blåbär är så gott. Kul idé att göra i hjärtform. Jag har bara vanliga runda formar.
Trackback