Mormors blåbärspaj

Den här pajdegen påminner om havreflarnssmet, fast det blir ju inte hård då utan har den knäckiga goda smaken, men är tjock o seg istället... Som tjocka, mjuka havreflarnsbitar med blåbär -mums!



Supergod blåbärspaj
ca 8 portioner

150 g smör
6 dl havregryn
2.5 dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl blåbär

---

Smält smöret i en stor kastrull.
Rör ner alla ingredienser, förutom blåbären, i kastrullen med det smälta smöret.



Lägg smeten i en ugnsform med höga kanter och lägg sedan blåbären i mitten av pajen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 20-25 min.



Nygräddad


Kommentarer
Postat av: Linda

ser riktigt gott ut

2010-08-03 @ 19:03:07
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Erika - Bakglädje

Blåbär är så gott. Kul idé att göra i hjärtform. Jag har bara vanliga runda formar.

2010-08-08 @ 19:10:51
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0