kexchokladpaj

Det här receptet läste jag första gången på familjeliv.se o blev jättesugen på att testa! Tyvärr smakar det mer kola än kexchoklad. Eller... tyvärr o tyvärr -kolapaj är ju aldrig fel! =)

 

KEXCHOKLADPAJ

 

5 st kexchokladkakor (55 grams)
4 msk smält smör
150 g mörk eller ljus choklad
4 msk vispgrädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker

 

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexchokladen i matberedare. Blanda ner det smälta smöret och rör om. Tryck ut smeten i en smord pajform. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen över vattenbad och blanda med grädden. Rör ner vaniljsockret och äggulorna. Häll blandningen i pajskalet.

Låt stå kallt i kylskåp ca 4 timmar. Servera med tex grädde eller glass!.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0