kexchokladpaj
Det här receptet läste jag första gången på familjeliv.se o blev jättesugen på att testa! Tyvärr smakar det mer kola än kexchoklad. Eller... tyvärr o tyvärr -kolapaj är ju aldrig fel! =)
KEXCHOKLADPAJ
5 st kexchokladkakor (55 grams)
4 msk smält smör
150 g mörk eller ljus choklad
4 msk vispgrädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexchokladen i matberedare. Blanda ner det smälta smöret och rör om. Tryck ut smeten i en smord pajform. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad och blanda med grädden. Rör ner vaniljsockret och äggulorna. Häll blandningen i pajskalet.
Låt stå kallt i kylskåp ca 4 timmar. Servera med tex grädde eller glass!.
Kommentarer
Trackback