Vit chokladmoussetårta
Botten:
400 g mandelmassa
1 st apelsin
4 st ägg
4 msk kakao
smör till formen
Mousse:
300 g vit blockchoklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Riv av skalet på apelsinen på den fina sidan av rivjärnet o blanda ihop mandelmassan.
Tillsätt äggen och sist kakaon. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna o grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta ut den och låt svalna i formen.
Gör moussen under tiden genom att smälta chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke.
Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar.
Jag garnerade med mandelmassekulor som jag doppat i choklad o en liten ros/blomma som också är gjord i mandelmassa... =) Rev även vit choklad över...