Yoghurtbröd
Kommer inte ihåg vart jag hittade det här receptet, men det kan ha varit i coopblandet?! Hur som helst så är det ett jättebra "akutbröd", då det inte innehåller jäst o alltså inte behöver jäsa! Supernyttigt derssutom med alla frön o nötter :) Äpplet o russinen gör det dessutom saftigt, så detta brödet måste ni bara testa på!
Receptet ger ett bröd.
2 dl havregryn
5 dl mjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter/mandel
2 tsk bikarbonat
lite flingsalt, en nypa
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 stort äpple
solrosfrön till topping
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Riv äpplet o ha i det, honung o yoghurt.
Lägg bakplåtspapper i en avlång form, ös i smeten o toppa med solrosfröna.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 1.5 timme i 175 grader.
Receptet ger ett bröd.
2 dl havregryn
5 dl mjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter/mandel
2 tsk bikarbonat
lite flingsalt, en nypa
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 stort äpple
solrosfrön till topping
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Riv äpplet o ha i det, honung o yoghurt.
Lägg bakplåtspapper i en avlång form, ös i smeten o toppa med solrosfröna.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 1.5 timme i 175 grader.
Kommentarer
Trackback