Saftig äpplebröd med katrinplommon



Jag slängde ihop en helt vanlig grunddeg i förrgår för vi hade en jäst som höll på o bli gammal, men så hade vi även lite svenska äpplen o katrinplommon som ingen ville äta upp så jag slängde ner det i brödet o det blev jättegott!

Recept, 2 stora bröd

1 pkt jäst (50 g)
4 msk socker
4 tsk salt
12 dl fingervarmt vatten
mjöl tills smidig deg (har aldrig mätt hur mkt mjöl det går åt, haha)
2 normalstora äpplen
2 dl katrinplommon

Smula ner jästen i en bunke o häll i socker o salt.
Späd ut jästen med vattnet, lite i taget o ha sen i mjöl. Men inte allt på en gång -blanda ner hackade äpplen o katrinplommon först, innan degen blir för fast. När äpple o katrinplommon är nedblandat har man i resten mjöl.

Ställ att jäsa ca 1 timme o dela degen i två delar. Lägg på varsin plåt på bakplåtspapper o låt jäsa ytterligare 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader o grädda ca 15 minuter mitt i ugnen, eller tills brödet fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0