Päronmousse x 2

Jag har testat två sorters päronmousse och båda smakar på liknande sätt. Den första här är lite enklare att göra o kräver inte lika många ingredinser och det är ju ett stort plus när de smakar i stort sett lika gott =)
Vardera recept är lagom till ett lager till en normalstor tårta, ca 24 cm i diam.

Päronmousse 1 (använd i tuttårtan)
2 dl päronkräm
7 msk snabbmarsanpulver
2 dl vispgrädde
(ev. päronessens, ca 20 droppar)
grön färg (karamell- eller pastafärg)

Blanda päronkrämen med marsanpulvret o ev. päronessens.
Vispa grädden hårt o vänd ner päronblandningen.

---

Päronmousse 2
(använd i Emelias doptårta)
5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca 800 gr (varav ca 500 gr päron).
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
(ev. päronessens, 30 droppar)
grön färg (karamell- eller pastafärg)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll bort sockerlagen o mixa päronen till en slät kräm eller en "ojämnare" kräm om man vill ha lite bitar i.
Häll sockret i grädden o vispa grädden ganska hårt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen tillsammans med ca 0.5 dl av de mixade När gelatinet smält häller man tillbaka det ner i pärongeggan och tillsätter päronessensen o grön färg.
Rör ihop =)

Pastafärger kan man köpa på bl.a kakburkens hemsida.
Päronessens finns på Borgeby kryddgårds hemsida.


Kommentarer
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Jag har bara sett det andra överallt så det här var kul att se ett nytt! jag provade en egen variant härom dagen som var enkel och god, recept kommer på bloggen snart :)

2011-04-19 @ 18:56:48
URL: http://bliminjast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0