Vit chokladpannacotta med hallonsås
För ca en vecka sedan fick jag i uppdrag att göra pannacotta. Nu sket sig planerna som pannacottan var tänkt till, så vi fick äta upp den själva här hemma istället ;-) Jag hade massor av vit choklad hemma så jag gjorde en vit chokladpannacotta!

4 port
Hallonsåsen gjorde jag genom att bara koka upp ett par nävar hallon o lite socker -efter behag så där ;-)

4 port
- 5 dl grädde
- 1 vaniljstång
- 0,5 dl socker
- 100 gram vit choklad
- 3 gelatinblad
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka chokladen grovt.
- Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till grädden.
- Värm grädden. Tillsätt socker och choklad. Rör tills choklad och socker smält. Grädden ska ej koka upp endast sjuda på låg värme.
- Ta av grädden från värmen o ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig.
- Häll upp pannacottan i formar eller glas. Låt stelna i kylen i 3-5 timmar.
Hallonsåsen gjorde jag genom att bara koka upp ett par nävar hallon o lite socker -efter behag så där ;-)
Kommentarer
Trackback