Kiwimousse

2 portioner (elr 4 mindre portioner)
5 kiwi
0.5 dl gelesocker
50 g färskost (phiadelphia)
2 dl vispgrädde
(ev grön pastafärg/karamellfärg)
Gröp ur kiwifrukterna o mosa ihop med gelesockret i en kastrull.
Koka upp o låt sjuda en minut tills sockret löst sig.
Ta av kastrullen från värmen o låt blandningen svalna ordentligt!
Vispa grädden sålänge.
När det svalnat rör man i färskosten o sist den vispade grädden.
För grönare färg kan man tillsätta lite grön färg.
Häll upp i portionsskålar o ställ att stelna i kylskåpet en stund.
Smakade verkligen kiwi o sött o lent o jättegott!
Rekommenderas!!
Jag gjorde halv sats på bilden, dvs 1 portion, men i mängd blev det lagom till två små glas tyckte jag.
Så ska man ha en trerätters kan det räcka med mindre, dvs dela upp receptet till 4 portioner.
Ska man däremot mysa hemma med bara detta stämmer det nog bra med att det är 2 port ;-)
Åh så gott det ser ut!
Detta måste jag ju prova!
Ha en bra dag!
Mmmm ser gott ut! :)
Hej! Jag prövade göra denhär kiwimoussen, och jag tyckte den blev god i smaken, men tyvärr vart den grynig.. Har du någon aning om vad jag gjorde för fel? Eller något tips på vad jag ska tänka på när jag gör den nästa gång? :)
Hej! Jag prövade göra denhär kiwimoussen, och jag tyckte den blev god i smaken, men tyvärr vart den grynig.. Har du någon aning om vad jag gjorde för fel? Eller något tips på vad jag ska tänka på när jag gör den nästa gång? :)
Hej!
Jag prövade göra denna kiwimousse, som jag tyckte blev god i smaken, men tyvärr blev den grynig. Har du någon aning om varför? Eller har du nått jag ska tänka på nästa gång jag gör den? :)
Jättetacksam för svar!
MINNA: Kanske hade inte kiwin mosats ordetnlig eller att sockret inte löst upp sig helt?