Fyllda bullar med blåbär o vanilj
Vi bakade fyllda bullar för nån vecka sen, som vi fyllde med vaniljkräm o vår hemkokta blåbärssylt =) Jättegoda o inte alls så krångligt som man kanske tror...!

Recept
ca 20 st
2 dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
5 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
ca 3 dl fyllning (sylt, vaniljkräm mm mm)
smält smör o socker -till garnering
---
Lös upp jästen med fingervarm (ca 37 grader) mjölk -lite i taget.
I en annan bunke, rör ihop mjukt smör o socker. Tillsätt sen ägget.
Rör ner smörblandningen i jästblandningen o blanda ner mjöl tills man får en smidig deg.
Låt den jäsa i bunken under en bakduk ca 1 timme (er tills dubbel storlek)

Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut runda mått, ca 10 cm i diam. Lägg på en klick fyllning o nyp ihop bullarna. Lägg dom med skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 30 min o grädda sedan mitt i ugnen, ca 10 min i 250 grader.
Pensla bullarna med smält smör o vänd dom o socker.


Recept
ca 20 st
2 dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
5 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
ca 3 dl fyllning (sylt, vaniljkräm mm mm)
smält smör o socker -till garnering
---
Lös upp jästen med fingervarm (ca 37 grader) mjölk -lite i taget.
I en annan bunke, rör ihop mjukt smör o socker. Tillsätt sen ägget.
Rör ner smörblandningen i jästblandningen o blanda ner mjöl tills man får en smidig deg.
Låt den jäsa i bunken under en bakduk ca 1 timme (er tills dubbel storlek)

Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut runda mått, ca 10 cm i diam. Lägg på en klick fyllning o nyp ihop bullarna. Lägg dom med skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 30 min o grädda sedan mitt i ugnen, ca 10 min i 250 grader.
Pensla bullarna med smält smör o vänd dom o socker.

Kommentarer
Trackback