White chocolatechip pekanbrownies!!!
Det är alltså en chokladbrownie med massor av hackad vit choklad o hela pekannötter i o uppepå är det en glasyr av grädde o mjölkchoklad o en liiiten touch av ingefära...

350 g rumsvarmt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit choklad
300 g pekannötter
Fudgeglasyr:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mjölkchoklad
Pekannötter till garnering (ca 20 st)
---
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Vispa sedan smör och strösocker pösigt o blanda ner kakao, sirap och salt.
Nu rör man ner ett ägg i taget och sist vänder man ner vetemjölet.
Grovhacka den vita chokladen och rör ner den och hela pekannötter i smeten.
Lägg Ta fram en ugnsplåt med kant och lägg i ett bakplåtspapper -bred ut smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Prova med en sticka, den ska fortfarande vara lite kladdig när du tar ut den.
Låt kakan svalna o gör glasyren under tiden.
Glasyr:
Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och ingefära och ta av kastrullen från värmen o rör ner den finhackade mjölkchokladen i gräddblandningen tills den smält helt.
Bred ut glasyren över kakan o låt den stelna i kylen en stund innan du skär kakan i rutor. Dekorera med pekannötter :)
Pekannötterna kommer från EXOTIC SNACKS :)
Men åhååå vad gott det där såg ut! Mums!!
Ja, ibland är det inte lätt att hålla reda på allt! ler
Må så gott, kram Karin
Jag visste att jag inte skulle kolla här.... blev alldelles för sugen :)
mums!
så söt o gott de ee;)