White chocolatechip pekanbrownies!!!

Ja, det räcker ju att se vad den här kakan heter så fattar man ju hur god den är ;-)

Det är alltså en chokladbrownie med massor av hackad vit choklad o hela pekannötter i o uppepå är det en glasyr av grädde o mjölkchoklad o en liiiten touch av ingefära...



350 g rumsvarmt smör
6 6 dl socker
3 3 dl kakao
1 1 dl ljus sirap
0.5 0.5 tsk salt
6 6 ägg
3 3 dl vetemjöl
400 400 g vit choklad
300 300 g pekannötter

Fudgeglasyr:
3 3 dl vispgrädde
1 1 dl mjölk
1 1 dl ljus sirap
1 1 tsk malen ingefära
400 400 g mjölkchoklad

Pekannötter till garnering (ca 20 st)

---

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Vispa sedan smör och strösocker pösigt o blanda ner kakao, sirap och salt.

Nu rör man ner ett ägg i taget och sist vänder man ner vetemjölet.

Grovhacka den vita chokladen och rör ner den och hela pekannötter i smeten.

Lägg Ta fram en ugnsplåt med kant och lägg i ett bakplåtspapper -bred ut smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Prova med en sticka, den ska fortfarande vara lite kladdig när du tar ut den.

Låt kakan svalna o gör glasyren under tiden.

 

Glasyr:

Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och ingefära och ta av kastrullen från värmen o rör ner den finhackade mjölkchokladen i gräddblandningen tills den smält helt.

Bred ut glasyren över kakan o låt den stelna i kylen en stund innan du skär kakan i rutor. Dekorera med pekannötter :)

 

Pekannötterna kommer från EXOTIC SNACKS :)

 


Kommentarer
Postat av: Karin

Men åhååå vad gott det där såg ut! Mums!!



Ja, ibland är det inte lätt att hålla reda på allt! ler



Må så gott, kram Karin

2010-05-23 @ 17:44:02
URL: http://www.bagerskan.se
Postat av: Alexandra

Jag visste att jag inte skulle kolla här.... blev alldelles för sugen :)



mums!

2010-06-02 @ 11:35:14
URL: http://alexmumsmums.blogspot.com
Postat av: mamma

så söt o gott de ee;)

2010-06-13 @ 05:54:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0