Tapas-inspirerat
För ganska längesedan nu, överraskade jag David meden tapas-inspirerad middag :)
Det blidde:
pestoröra
ölkorv
marinerade vitlöksklyftor
spansk potatiskaka
grillade kycklingvingar
tzatsiki
guacamole
choritzo + färskpotatis, stekt i olivolja o vitlök
soltorkade tomater
färskost med vitlök o örter
parmesan
mozzarella- o körsbärstomatsmix
basilikadressing
köttbullar i tomatsås
fetaostfylld paprika
rökta skinkor
vitlöksbröd
ost- och sardellkex
valnöt- o fetaostsallad
färskpressad apelsinjuice
Ost- och sardellkexen gjorde jag själv o dom var riktigt himla jättegoda!!! Så här kommer receptet på dom :)
OST- OCH SARDELLKEX
Ca 30 stycken
2 dl vetemjöl
120 g smör
120 g riven cheddarost
7 st sardellfileer
0.5 krm cayennepeppar
1 dl kärnfria o svarta oliver, finstrimlade
1. Blanda vetemjöl, smör, riven ost, sardeller och cayenne i en matberedare. Kör snabbt ihop till en deg.
2. Blanda ner finstrimlade oliver och forma degen till en avlång kantig korv ca 3 cm i diameter. Linda in den i plastfolie eller smörpapper och lägg den i kylen minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 200°. Ta ut degen, skär med en vass kniv ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min tills de fått lite färg.
mumsiga!
Jag snodde två bilder av dig på tårtan, hoppas det var ok :) // Linn
såklart :)