Red Velvet Cake

Av någon anledning fick jag för mig bara sådär att prova att baka red velvet cake ;-)
Den ser så himla god ut med sin knallröda färg o vita frosting.



6 dl vetemjöl
3.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao (ev mer om man vill ha mer tydlig chokladsmak)
2.5 dl naturell yoghurt
3.5 dl rapsolja (men smör ger alltid den godaste smaken tycker jag personligen, ta då ca 200 g eller nåt)
1 tsk vitvinsvinäger (jag tog äppelcdervinäger)
2 ägg
En hel flaska (!) röd karamellfärg

glasyr
400 g färskost (phiadelphia)
2 tsk vaniljsocker
1 liter florsocker
Saft av en lime


Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bikarbonat o kakao.
Blanda ner yoghurt o oljan (elr smöret, vad du nu väljer).
Tillsätt vinäger och lätt uppvispade ägg.
Rör sist ner karamellfärgen.

Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diam o grädda mitt i ugnen ca 50 min.
När kakan svalnat lite delar man den på mitten (så man får två "tårtbottnar)

Blanda samman ingredienserna till glasyren. Lättast tycker jag är att göra det med lägsta hastigheten på elvispen.
Bred lite av glasyren på den undre delen av kakan. Lägg på den övre delen o bred resten av glasyren ovanpå o runt hela kakan. Gör ett mönster på kakan med en dekorationskam eller tex en gaffel.




Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

red velvet cake är himla god, så saftig

2011-01-25 @ 12:37:09
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Erika - Bakglädje

Jag har inte testat red velvet men är så sugen på att göra det.

2011-01-25 @ 22:25:51
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Bakspecialisten Jessica

Denna var läcker! Måste testas framöver. :)

2011-02-02 @ 16:56:04
URL: http://jexxicaa.blogg.se/
Postat av: Linda

Om jag väljer smör istället för olja, ska smöret då smältas eller inte...?

2011-02-03 @ 10:03:24
Postat av: Lotte

Linda



Jag hade smält smöret :) Tänkte eftersom oljan är flytande så ska nog smöret vara det också :)



mvh Lotte

2011-02-03 @ 12:06:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0