Fläderblomssaft

Fläderblomssaft
ca 4 liter
60-70 fläderblomsklasar
5 stycken citroner
3,5 liter socker
100 gram citronsyra
3 liter vatten
Skölj blomklasarna i ljummet vatten och låt rinna av.
Skölj och borsta citronerna i ljummet vatten. Skär dom i skivor.
Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en bunke eller hink -gärna en med lock.
Koka upp vattnet och häll det kokande över blommorna.
Låt stå i rumpstemperatur i 2 dygn och sedan i kylskåpet i 2 dygn.
Sila upp saften i flaskor. Förvara kallt. Går även bra att frysa!
Det här finfina receptet hittade vi på Nina Ruthströms blogg -en blogg jag följer som förutom hennes vardag innehåller mycket tänkvärda saker angående feminism och genus! Och när jag ändå kom in på ämnet så ska jag tipsa om ytterligare en otroligt bra, tänkvärd och intressant blogg som handlar mycket om genus, föräldraskap o jämställdhet -bloggen LadyDahmer! In o läs dessa två bloggar vettja! Nu...! :D