Blixten Mcqueen tårta




Tårtan innehöll:
Ljusa bottnar fyllda med jordgubbsmousse och limemousse
Spacklad med grädde
Täckt med sugarpaste
Dekorerad med sugarpaste, marsipan (den svarta vägen) och smörkräm (gräset)
---
Igår gjordes allt det sista klart -byrån är full med bebiskläder o vaggan är bäddad... =)

<3
Bröllopstårtan <3
när jag var så glömsk o glömde fota själv xD
Här är alltså tårta o cupcakes in action ^^ Väldigt roligt, tycker jag, att få se hur det blev väl på plats i ställningen =)

Tårtan innehöll alltså ljusa bottnar
fylld med vit chokladganache o jordgubbsmousse
spacklad med vit chokladganache och
täckt o dekorerad med sp.
Cupcaksen var citron/vaniljmuffins
fyllda med ekologisk jordgubbssylt
spritsade med vit chokladganache och
med en blomma i sp + sockerkula
Grattis till brudparet och tusen tack för bilden!
Iduns 1-års tårtor
Dessa tårtor är till Idun som fyller 1 år idag!
Önskemålet var lila tårtor med blommor o fjärliar -lite våriga =)

Tårtorna är alltså inte blå (!!!) utan lila... Den här färgen blir alltid blå på kort xD

Här ser man kantdekoren lite mer -gräs, blommor o fjärilar.

Tårtorna innehöll:
ljusa bottnar fyllda med after eightfluff o päronmousse.
Spacklad med smörkräm o täckt o dekoreradmed sp.
Bröllopscupcakes!
Färgerna skulle gå i svart, vitt o rött... Lite moulin rougetema.
Tårtan, en 8-bitars, var vit med svart kantdekor o en större röd blomma och cupcaksen gick som ni ser i samma färger med svat form, vit frosting o röd blomma.

Tårtan bestod av ljsa bottnar med smak av vanilj fyllda med jordgubbsmousse och vit chokladganache.
Spacklad med vit chokladganache och täckt o dekorerad med sp.
Cupcaksen (66 st) bestod av citron- o vaniljmuffins fyllda med ekologisk jordgubbssylt och spritsade med vit chokladganache. Den röda blomman är gjord i sp.
Doptårta med Hello Kitty

Tårtan bestod av:
chokladbottnar fyllda med jordgubbsmousse o dumlefluff.
Spacklad med chokladsmörkräm o täckt o dekorerad med sugarpaste.



Tårtan är beräknad att räcka till ca 40 personer.
Chokladtårtbotten
Chokladtårtbotten , 20 cm form
50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
Smält smöret tillsammans med mjölken
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Slå över smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smet
Blanda och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör om
Gräddas i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40 min
Dubbla receptet till en tårtbotten på ca 25 cm och tredubbla till en tårtbotten på 30 cm.
schwarzwaldtårta
Hade Per Morbergs recept som stöd, men ökade mängden grädde till det dubbla för annars hade det aldrig räckt!
Plus att jag ökade äggvitorna lite...

lite ful bild från tårtkartongen, men yeyeyey =)
3 dl hasselnötter
4 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning och garnering
400 g mörk choklad
10 dl vispgrädde
1 dl vaniljkräm
kakao
Jag gjorde chokladrutorna dagen innan och det var tur för det tog tid för dom att stelna!
Smält 200 g choklad och bred ut på ett bakplåtspapper. När det stelnat något skär man ut rutor och väntar sedan tills det stelnat helt innan man bryter isär dom. (Jag la in plåten i kylen)
1. Bottnar
Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mal nötterna och blanda dem med florsocker.
3. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.
4. Rita upp tre rundlar, ca 18 cm i diameter på bakplåtspapper.
5. Bred ut/spritsa smeten i rundlarna och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
6. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv. (Jag vände på bakplåtspappret så marängbottnen låg på tårtpappret o så drog jag av bakplåtspappret)
7. Låt svalna på plåten.
8. Garnering
Smält blockchokladen i vattenbad.
9. Häll ut hälften (200 gram) i ett tunt lager på bakplåtspapper och låt den nästan stelna.
10. Sporra ut fyrkantiga bitar till garnering.
11. Fyllning
Vispa grädden.
12. Blanda hälften av grädden (5 dl) med resten av den smälta chokladen (200 g) och vaniljkrämen (1 dl).
13. Tårta
Lägg samman bottnarna med ett lager av choklad/vaniljgrädden och ett lager av bara grädde. Spara grädde till att spritsa runt om tårtan till garnityr.
14. Stick i chokladrutorna och pudra över kakao.