Chokladbullar

Chokladbullar
ca 2 plåtar
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1½ dl strösocker
2 msk kardemumma
13 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker1 msk kakao
150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
Smält smöret i en kastrull och häll därefter i mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader)
Smula ner jästen i en stor bunke och häll på spadet.
Rör tills jästen löst sig.
Blanda ner salt, socker, kardemumma och vetemjölet -spara ca 1 dl mjöl till utbakningen!
Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter -men ju längre desto bättre.
Fyllningen:
Blanda ihop rumsvarmt smör, florsocker och kakao till en jämn kräm.
Ställ ut bullformar på två bakplåtar.
När degen har jäst färdigt, ta upp den på mjölat bakbord och knåda.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
Bred på fyllningen och strö över hackad choklad. (Jag använde odense chokladknappar)
Rulla ihop från långsidan och skär rullarna i 1-1½ cm breda skivor.
Lägg dem i formarna.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Pensla dem därefter med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
Vilka härliga bullar,smakar verkligen choklad;) o funkar jättegott ihop med bullesmaken,mmm:D
yes :) Tack för tipset på bullarna förresten! Ser farligt goda ut, blir nog ett försök i helgen!!
Och du, jag tänkte fråga dig om du har tid och lust o göra en doptårta i januari? Vi har inte satt ett datum än, men är ute i god tid!
Vad kul att du har provat mina bullar :) tack för länkningen!