Jaaa...! :D

Jag vann kextävlingen!
Wiiiee!
:)
Saffransskorpor
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran (2 pkt)
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel (jag använde köpt färdigskållad)
Råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken med smör/saffran/äggblandningen.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng nu av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
God Jul...!
Fancy Fill Bakform

Såhär ser själva bakformarna ut

Och såhär blev resultatet!
Det prickiga är kokos som jag bröade formarna med eftersom den ska fyllas med kokosmousse :)

Fyll de båda håligheterna med moussen

och sätt ihop! :)

Spacklad med nougatfluff... (god)
Blomtårtan till mamma -kamerasladd hittad!


Tårtan bestod av chokladkakebottnar fyllda med kokosmousse o spacklade med nougatfluff.
Den är täckt med vit marsipan o även dekorationerna är i marsipan.
Blomtårta till mamma
Jag bakade i min fancy fill form för första gången och det blev ju ett superresultat!! Formen har jag köpt på Kakburken.


Och här kommer receptet på chokladkakan!!!!
Chokladkaka
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
en nypa salt
200 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap krämigt med elvisp.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen (spara vitorna!!).
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i en skål över en kastrull med kokhett vatten och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten i smörad o bröad kakform.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Utmaning!
4 matprogram jag gärna ser:
* Leilas home delivery
* Halv åtta hos mig
* Hells kitchen
* Ett danskt (?) program där en liten pojkes (Harry) pappa lagar mat
4 saker jag ätit idag:
* smörgås
* högrev
* te
* korv med bröd
4 smaker jag längtar efter:
* Julskinka
* Farmors köttbullar (längtar man alltid efter -dom ät det godaste som finns!!!)
* pesto
* jorgubbar
4 saker på önskelistan:
* Kitchen Aid ^^
* kok- o bakböcker (man kan aldrig få för många)
* pedikyr
* elastisk bärsjal
4 smaker jag avskyr:
* öl
* inlagd makrill
* champinjoner
* renskav
4 personer jag utmanar:
*Den som känner för det :D
Kokosmousse
Jag kombinerade kokosmoussen med nougatfluff -mums! Tog 180 g nougat o smälte i 3 dl grädde. Mer detaljerat hur man gör kan du läsa HÄR!
kokosmousse
2 dl creme fraiche
2 dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
Vispa creme fraiche och socker tills creme fraisen tjocknat, drygt 5 min med elvisp.
Rör ner kokosflingorna och låt kokosblandningen stå i kylskåpet medans du vispar grädden.
Rör ihop den vispade grädden med kokosblandningen.
Låt fyllningen stå i kylen under natten om man vill att kokosen ska hinna släppa ifrån sig mer smak eller fyll tårtan direkt =)
Kextävling
