Mer LCHF-bröd
SESAMBRÖD

Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa.
Häll massan på en bakpappersklädd plåt.
Bred ut massan ganska tunnt.
Grädda i 225 grader i ca 8 min.
Låt svalna och skär i lämpliga bitar.
FRÖKEX

Ingredienser:
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
Salt
Gör så här
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt". Häll av eventuellt vatten i en sil.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.
Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.
Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.
(Jag gräddade i 2.5 timme i 125 grader med stängd ugnslucka för jag glömde bort dom, haha! Men då var dom helt hårda o krispiga så tydligen funkar det att ha dom inne i 125 grader, fast under längre tid)

Fikapaus!
Passar ju bra till bullemamman ;-)

Pavlova o finska julstjärnor

Halvt uppäten ;-)

Klicka här så får ni se bolibompas beskrivning på hur man gör ;-) Beskrivningen på just julstjärnorna kommer 1 min o 20 sek in i filmen :)
Cakeballs med pepparkakssmak!
Jag fick en del tårtbotten över efter att jag bakade tårta för ett par veckor sen, som jag såklart sparade och igår blev det cakeballs av det :) Smulade ner tårtbottnen o blandade ihop med phadelphiaost och en påse pepparkakskryddor.
Sen rullade jag små kulor som jag doppade i 150 g smält mörk choklad. De små bol
larna la jag i dom här fina tryffelformarna från Kalasform och så strödde jag lite strössel över :)
LCHF-brödet!
Leilas Cornflakes crisp & Rocky Road <3

Rocky Road
600 g choklad (receptet säger mörk, jag säger ljus... haha)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows (elr motsvarande mängd nedklippta vanliga)
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Blanda allt utom choklad. Den smälter man i vattenbad o rör sen ner allt gottigt där i.
Sen breder man ut allting i en bakplåtspappersklädd avlång form o låter det stelna innan man skär ut bitar =)
---

Cornflakes Crisps
100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 liter cornflakes
300 g mörk choklad
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, ca 25 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i bars/bitar.
5. Hacka den mörka chokladen och smält även den i vattenbad.
6. Doppa cornflakesbarsens ovansida i chokladen.
LCHF bröd (kolhydratfritt)
En LCHF- limpa
-bild kommer-
Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso (en liten burk elr en halv stor)
6 ägg
Gör så här
Mixa allan nötter och frön till "mjöl" i tex en mixer ;-)
Blanda ihop de blöta ingredienserna o rör ner mixblandningen.
Häll smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
Lingon- o pepparkakscupcakes
De svarta formarna med små tomtar på har jag fått av famor :D O dom röda har jag själv köpt på Mannes ^^ Kakfatet är köpt på Åhlens :)


Juligt :)
ca 15-20 st (beror lite på muffinsformarna)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malen nejlika
125 g smör
2.5 dl socker
2 ägg
1.5 dl gräddfil/creme fraise/naturell yoghurt
2 dl lingon (färska/tinade elr frysta spelar ingen roll)
100 g vit choklad -smält
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop mjöl o kryddor o ställ åt sidan.
Vispa smör o socker poröst o tillsätt sen ett ägg i taget.
Vispa ner gräddfilen i äggblandningen o rör sen ner mjölblandningen.
Rör nu i lingonen o fördela smeten i muffinsformar. Fyll formarna till ca 2/3 =)
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min elr tills dom känns fasta.
När dom svalnat smälter man den vita chokladen o ringlar den över muffinsen!
Ettårs tårta till Isak
Tårtan ska räcka till drygt 20 personer och är formad som en 1:a =)
Det är ljusa tårtbottnar fyllda med geishafluff o glasscreme. Det som täcker tårtan är chokladsmörkräm.
Dekorationerna är gjorda i marsipan och har även gjort en "ram" av vita sockerpärlor.

Chokladsmörkräm
400 g smör3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 äggulor
Vispa sönder äggulorna i en skål.
Vispa smör, kakao, flor- o vaniljsocker i en annan skål.
Vispa ner äggulorna lite i taget.
Använd helst elvisp, så blir krämen jämn o len =)

gjorde ett par grodor på ett löv :)


små fötter
Marsipantomtar!

Jag följde en beskrivning ur tidningen hembakat (har jag för mig att den heter, hehe)

1. Väg upp 50 g röd marsipan
2. Rulla en boll o forma en kon
3. Väg upp 15 g vit marsipan o forma till en avlång rulle, ca 2/3 av tomtens längd
4. Sätt fast skägget o gör ett litet hål alldeles där skägget börjar.
5. Fukta hålet med lite vatten
6. Fäst en liten kula i hålet, det blir näsan
7. Forma en mun -änden på en sked går bra till att göra en glad mun eller spetsen på en kniv kan göra en sjungande tomte =)
Perfekt till julbaket ju!

Jag tävlar om torkad frukt o nötter
från Kung Markatta i Bagerskan julkalender.
Var med och tävla här du också!
Oooo =)

Jag tävlar om superfina goodiebags hos Sockerrus,
Tävla HÄR du med!
Säckens sponsorer +innehåll:
- Lyckas med Mat – Cupcake dekorationskit från Wilton + 1kg sugarpaste
- Kalasform – Olika formar till ett värde av 500kr
- Designtorget – Duk Kaffe men Knuff värde 525kr
- Te Frossa – Ett paket med blandat kaffe, te och choklad.
- InneOnline – Grass Vas från Normann – Copenhagen
- LyxigaPlåtburkar.se – 3 Söta, rosa plåtburkar från Derrière la porte
- IoB-Butiken – Valfri Lodger Hopper sovpåse värde upp till 650kr
- Bombadill – Prinsesstårts Puff värde 1100kr
- Upplevelse.com – Chokladprovning för 2 värde 645kr
- MammaShop – Smycken från Barton till ett värde av 800 kr
- RomantiskaPresenter.se - 40 veckor med lite extra kärlek
- Barnkalaset.se – Bolibompa kalaspaket
- Leklandet.se - Till dig älskade barn
- myHeart - 52 weeks of Romance
- Jholm tshirt dsign – 3 valfria ekologiska T-shirts
- Skapamer.se – Presentkort värde 200 kr
- Bebisboken – 4 stycken presentkort värde 800kr
- NyttaDesign – Valfri färg på förkläde med knytband värde 495kr
- Photobox – Dubbel väggalmanacka med tillägget PhotoDays samt frakt
- Lovefilm – 4 presentkort till ett värde av 1500kr
- Skötväskor från Skip Hop hos Pappaprylar.se- Presentkort på 500kr
- Tidningstorget – Magasinogram som gäller för en prenumeration.
- Canvastavlor – Presentkort på 600kr
- Göteborgs Kex – 6 olika paket Utvalda Kex
Jultävling :)

Jag tävlar om ett dekorations-kit
från Dr. Oetker i Bagerskan julkalender.
Var med och tävla här du också!