Tävling!

Jag är med i en tävling där man kan vinna produkter från en nyöppnad webshop som heter "Strössel & annat"!
Läs mer om tävlingen o hur du ska göra för att vara med o tävla här på bloggen Tulipans bakverk: http://tulipansbakverk.blogspot.com/2010/04/tavlings-dax-nu-kor-vi.html
Länk till webshopen "Strössel & annat": http://strosselannat.se/
Jag behöver verkligen ett större kök...

Det här är all yta jag har!!!!!!!?!?!!! Uhuhu xD
Om mindre än två månader flyttar vi o tyvärr är inte det köket större, men där finns däremot DISKMASKIN...! Så jag slipper överbelamrad diskbänk medans man grejjar =) *längtar längtar längtar*
Ska även köpa mig ett vitrinskåp o ha alla mina fat, skålar osv osv i, för just nu har jag ingen plats alls! O jag har MASSOR med kakfat, uppläggningsfat, tårtfat, serveringsskålar osv osv osv xD
När vi flyttar tills hus kommer det vara med ett stort kök, typ så som Per Morberg har *drömmer*
Underbart kladdig fudgekaka
Jag gjorde bara en halv sats, vi skulle ändå inte orka äta en hel långpanna! O även om dom går jättebra o frysa in så kommer det bara vara onödig frestelse o ha dom i frysen ;-)
Dekorerade dom med små blommor av sugarpaste (min egen hemgjorda ^^) som jag gjort med hjälp av min nya siliconblomform som jag skrev om nyss =)

FUDGEKAKA
Botten:
300 g smör
4.5 dl socker
3 ägg
1.5 dl kakao
6 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Glasyr:
3 dl grädde
3 dl socker
3 msk sirap
150 g ljus choklad
150 g smör
Smält smöret i en kastrull o rör sedan ner socker o ägg, sist övriga ingredienser. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper o grädda mitt i ugnen ca 20 min, 200 grader. Ta ut kakan o vänd upp o ner på den o ta bort bakplåtspappret så den får svalna. Vänd upp den tex på sitt uppläggningsfat eller på ett bakplåtspapper...
Glasyr
Koka allt, utom smöret, i ca 20 min tills det tjocknat. Blanda sedan i smöret o bred ut över den svalnade kakan. Låt det stelna lite o skär sedan i rutor. Gott ihop med grädde elelr glass!

Fredagsmys med pizzabullar!
Pizzabullarna fyllde jag med fetaost o champinjoner o självklart massor av oregano och timjan!

färdigjästa, nu swisch in i ugnen!

PIZZABULLAR
ca 30 st
Deg:
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 dl olivolja
1.5 tsk salt
2 tsk socker
2 ägg
15 dl vetemjöl (spara ca 3 dl till utkavlingen!)
Fyllning:
2 burkar krossade tomater
ca 5-6 st stora chaminjoner
100 g fetaost
5 dl västerbottenost (eller annan kryddig ost)
+ 1 dl ost till topping
0.5 msk timjan
0.5 msk oregano
---
Rör ut jästen i en bunke med vatten.
Blanda ner övriga ingredienser o till sist mjölet till en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min.
Häll av så mkt vätska som möjligt från tomatkrosset o blanda ihop det med hackade champinjoner o fetaost samt kryddor.
Knåda ihop degen o dela upp i 4 lika stora delar.
Kavla ut dom en i taget till rektangulära bitar.
Fördela ut fyllningen o strö sist över osten som du rivit.
Rulla ihop som en rulltårta o skär i bitar ó lägg i bull- elelr muffinsformar.
Strö över resten av osten samt lite timjan/oregano o låt dom jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min, 250 grader.
Ska svalna på galler.
Piroger med nässlor, vitlök o fetaost
Piroger gjorde jag o fyllde med mina nässlor, pressad vitlök o smulad fetaost. Pirogdegen gjorde jag av kokt potatis, lite nyttigare så ;-) Och vad GOTT det var, jättegott! Måste ut o plocka mera :-D
Nässelpiroger med fetaost o vitlök
12 st
Pirogdeg
350 g kokt potatis
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
100 g smör
---
Mät upp o blanda ihop mjöl, salt o bakpulver.
Pressa i potatisen o blanda ihop allting med rumsvarmt smör till en smidig deg. Man kan välja om man vill börja baka ut direkt eller om man vill låta degen ila 1 timme i kyl först -det spelar ingen roll. Jag bakade ut direkt ;-)
Fyllning
2 liter nässlor (innan man förvällt dom)
200 g fetaost
2 ägg
2-3 vitlöksklyftor
cayennepeppar
salt o peppar
Förväll nässlorna i ca 2 min (koka dom).
Smula fetaosten i en bunke o pressa ner vitlöken.
Hacka nässlorna o blanda ner dom också ihop med ägg.
Krydda efter behag!
Kavla ut pirogdegen o skär ut cirklar ca 15 cm i diameter eller tryck ut med ett mått eller med en liten skål.
Klicka ut lite fyllning i mitten av cirkeln o vik över. Tryck fast kanten genom att trycka med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg o in i mitten av ugnen i 10-15 min i 225 grader.
Hur man gör en ros
Jag använder en rosutstickare som jag köpt från kakburken.se o den kostar ca 50 kr...

Först kavlar man ut en bit sugarpaste, mmf, marsipan elelr vad man nu använder och så trycker man ut en blomma med utstickaren.

Sedan formar man en liten kon o fäster den med yttepytte lite vatten mitt i blomman

Sen tar man helt enkelt ett kronblad i taget o viker runt konen. Man kan tunna ut den yttersta delen och vika ner den lite så ser rosen mer verklig ut (jag övar fortfarande på detta) För att tunna ut bladet kan man använda en tops o tunna ut med...

Fortsätt med varannat blad =) Nästa blad du ska ta på bilden är alltså den närmast/längst ner...

Klart!
4 sorters cupcakes
Smakerna blev banan/choklad, nötkräm, hallon/blåbär och kola...
Min bror fick komma o provsmaka o då måste man ju ha topping på också så provsmakningen blir ordentlig!
Lite mätt blev han nog efter 4 stycken :-D
Längst fram till vänster: banan/chokladcupcake med chokladfrosting
Till höger: kolacupcake med kolafrosting
Längst bak till vänster: nötkrämcupcake med kolafrosting
Till höger: hallon/blåbärcupcake med chokladfrosting
O visst är mitt nya tårtfat jättefint!!!?!:D
---
kolacupcake med kolafrosting
---
banan/chokladcupcake med chokladfrosting
spöke och ros
Man rullar först en cylinderformad korv i tex sugarpaste, sedankavlar man sugarpaste tunt o täcker över cylindern o målar sen ögon på =)
Gjorde även rosor igen och guuu vad nöjd jag blev! (om man jämför med första ggn jag gjorde rosor alltså)
ros o spöke gjord på hemmagjord sugarpaste (första ggn jag gör egen sp)
såhär såg rosorna ut första ggn -skillnad va!?
Ska lägga upp bilder o beskrivning på hur man gör rosor någon gång -ska bara få tid :)
sittande häst
Länk: http://justcallmemarthaa.blogspot.com/2009/09/how-to-make-fondant-horse.html
Såhär blev den :)
Hello Kitty tårta
Fick fylla den med vad som fanns hemma vilket blev marsankräm och körsbärsgrädde -gött!
köpebottnar fyllda med körbärsgrädde o marsankräm.
Spacklad med vit chokladkräm.
Täckt med sp o dekorerad med sp, mmf och pärlemorpulver.
beställning!
Är SÅÅÅÅ sugen på att testa allting nu direkt...! Men tyvärr är inte Gud på min sida idag.. Jag är ensam med två griniga barn, ena trött o ska sova o den andra förskyld o snorig.. Inget bak för mig idag :( O David kommer hem först på Fredag kväll.. buhuu :(
påsktårta nr 2
Samma fyllning -riesenfluff o lemoncurdgrädde.
Spacklad med chokladsmörkräm.
Täckt med mmf o dekorerad med sp...

blommorna o gladpåsk-etiketten fick göras bara för o dölja hål i mmf´en som blev pga att jag snålade o kavlade ut för lite xD I första hand skulle jag testa på o göra rosetten, men som vanligt blev jag inte helt nöjd... Men men, får fortsätta öva =)
Påsktårta i påskägg
Det blev en tårta med ljusa bottnar (lika delar tårtbotten) riesenfluff o lemoncurdgrädde o spacklad med smörkräm. Täckt med mmf, dekorerad med sp o kristyr.
Äntligen fick jag testa min nya grästyll ^^

Kycklingarna har jag gjort i sp ^^ Första ggn jag modellerat öht, haha...!
