En tävling

Jag tävlar om ett muffinsträd!!! Har spanat på dessa huuuur länge som helst så nu håller jag verkligen tummarna!
För att få vara med o tävla kan man bl a ange sin favoritkladdkaka från hemsidan som heter just kladdkakan. Jag fastnade för ett recept som innehöll lakrits och hallon. Den kombinationen ihop emd kladdig choklad skulle iaf jag vilja testa! Ser den inte god ut?

bild från kladdkakan.se
Tävlingen finner man på tårtspecialistens blogg <---klicka!
Rosa macarons med hallonfyllning
1. mandelkvarn
2. godistermometer (tydligen ska recept med sockerlag vara bäst)
3. En STOR rund tyll -lättare att få jämna fina macarons då och lättare att spritsa fyllningen.
4. En STOR sil eller vad de kallas... Som en tesil, fast stor så det går fort att sikta mandelmjölet =)

Helt okej ändå för att dels vara första gången och framförallt för att vara gjort med noll motivation dvs slarvigt o hafsigt ;-)
Fyllningen är en smörkräm med hallon i... Jag höftade så har inga exakta mått, men ca 150 g smör, 1.5 dl hallon och typ ett halvt paket florsocker (250 g). Men rör ihop mukt smör och hallon med elvisp och vispa ner florsocker tills man får en fast men smidig konsistens som går att spritsa =)
Jag använde mig av det här recepet, utan sockerlag, eftersom jag inte har någon godistermometer...
Macarons
ca 30 st (60 halvor)
110 g sötmandel
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
Några droppar hushållsfärg/pastafärg
----
Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå ett par minuter.
Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar.
Lägg mandlarna på lite hushållspapper och låt dem torka i cirka 1 timme.
Mal mandlarna i en mandelkvarn, blanda med florsockret och sikta genom en sil. Har du ingen mandelkvarn kan du mixa mandlarna riktigt fint i en matberedare. Tillsätt florsockret och mixa lite till.
Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke, helst av rostfritt stål.
Tillsätt strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen.
Blanda tills du har en jämn smet.
Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt kakorna vila på plåten cirka 30 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem.
Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från pappret. Är de svåra att få loss kan du låta dem torka lite till på plåten, eller lägga in hela pappret i frysen en stund.
Spritsa hallonkräm på botten av hälften av macaronerna.
Lägg ihop med resten av kakorna.
Kakorna håller sig några dagar i rumstemperatur, men går också bra att förvara i kylen i drygt en vecka, eller frysa in.

Översvämning av macarons
En liten tigerkaka <3
Receptet ger en ganska liten kaka, lagom till oss med andra ord ;-)
Tigerkaka -marmorerad kaka
- 50 gram smält smör eller margarin
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 dl mjölk eller grädde
- 1-2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Smörj och mjöla en form (min var 18 cm i diam vilket var lagom, så använd inte en så mkt större eller ta en avlång form istället för en rund)
Vispa socker och ägg pösigt.
Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
Blanda vetemjöl, sockeroch bakpulver i en skål.
Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
Tillsätt torrvarorna och rör slätt.
Ta nu undan ca en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite. (det var så lite smet så chokladsmeten klickade jag ut på några ställen och sen på med ljus smet och sen klicka ut chokladsmet igen)
Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen.
Glasyren är gjord på florsocker, vatten, citronarom och gul karamellfärg =)
choklad, vanilj, citron = gott!
halloweentävling 2
halloweentävling!
minicupcakes med phiadelphiafrosting

Japp, formarna är ketchupformar xD
Frågar man snällt på t ex mcdonalds så brukar man få... =)

OLLE 62 står det på de vita blommorna, så 62 år ung blev han denna gång ^^
Blommorna är gjorda i sp o hjärtana är strössel.
Frostingreceptet hittar ni HÄR, men dela receptet på fyra om du ska göra en sats minicupcakes-
Själva cupcakereceptet återkommer jag med -det var angivet i gram, så ska omvandla det till deciliter först eftersom alla inte har en våg hemma =)
Chokladcupcakes med rödbetor!
Dom fick hjälpa till att hälla, vispa o röra o när muffinsen var klara rörde jag ihop en phiadelphiafrosting o färgade i olika färger o tog fram en massa olika strössel o sen släppte jag lös barnen xD Resultatet blev jättefint! Första gången dom dekorerar muffins.

phiadelphiaglasyr + glitterglasyr.
Glasyren har jag färgat med pastafärg. Karamellfärg går också bra, men då får man vara försiktig med mängden så glasyren inte blir för rinnig.

Olika strössel och dekorationer i kristyr.

Och så här fina blev dom...! Dom hitersta har Freja gjort o dom längst bort har Julia gjort -är dom inte duktiga!?! Dom är 1.5 år o 3.5 år... :)
Chokladcupcakes med rödbetor
ca 12 normalstora cupcakes
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakplver
1 tsk vaniljsocker
2 dl solrosolja (jag hade raps -gick bra det med)
3 dl strösocker
2 ägg
4 dl finrivna rödbetor (förkokade)
skal av 1 citron
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver o vaniljsocker i en bunke. I en annan bunke vispar man ihop olja, socker o ägg. Vispa ca 5 min med elvisp. Rör ner de rivna rödbetorna och citronskalet o rör sist ner de torra ingredienserna.
Klicka ut smeten i muffinsformar, helst i en muffinsform.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. Låt dom svalna o sen -dekorera!
(i originalreceptet ska dessa cupcakes dekoreras med 50 g mjölkchoklad och 50 g mörk choklad som smälts var för sig o sedan ringlas över muffinsen. Men eftersom barnen skulle få det lite roligare gjorde jag istället frosting o anvnde strössel)
Phiadelphiaglasyr
200 g phiadelphia
1 msk mjukt smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
(färg)
Vispa ihop phiadelphia o smör. Tillsätt sedan övriga ingredienser o vispa smidigt.
Färga ev. med pastafärg/karamellfärg.
Om man vill kuna spritsa glasyren o vill att den ska hålla formen får man tillsätta mer florsocker, ca 3-4 dl. Prova dig fram med en deciliter i taget :)
---
Det var faktiskt riktigt gott! Jag är inte jätteförtjust i rödbetor, men det var en alldeles lagom smak av rödbeta o stark chokladsmak. Fast detta var väl kanske inte det bästa jag smakat, men det var absolut gott -testa!
Om man gör som receptet o toppar med choklad istället för frosting så blir dom nog ännu godare tror jag :D
Kanelbullens dag ^^ Haha, såklart!

Favorit i repris ^^
Morfars Bullar -just domma råkar vara vanilj, men vi gjorde såklart med kanel också -bästa bullarna!
Paket från FikaMera!

Söta rosa... =)

Ett exempel ur boken ^^
How to make baby converse!
Mallen hittar ni här!
Instruktionsvideon hittar ni här!
O här är lite tydligare bilder på skorna :) Ser nu att den svarta randen längs med skorna är alldeles för ojämn, haha! Men men, ska göra det finare nästa gång :)




Om någon vill ha en födelsedagstårta eller doptårta så är det bara o hojta till -caketoppern är ju redan klar ;-) Hehe...
Baby Converse

Det var riktigt roligt att göra -även att det tog en himla tid o var pilligt. Att det ar lång tid beror mest på att de olika delarna stegvis måste torka lite innan man kan fortsätta, så man sätter inte ihop skon i ett enda steg liksom.. Har ju dessutom skurit ut alla delar för hand o det tar ju också sin lilla tid xD

snörningen... :) Som jag satt o fundera innan jag fick till rosetten. Fick helt hjärnsläpp xD Men till slut kom jag på knepet, haha!

Dom är inte alls så knaggliga o ojämna på riktigt, utan det är för att bildkvaliten inte är så bra. Men det kommer bättre bilder senare, promise...! :)
Blev dom inte fina va? :D
Mall o instruktioner kommer jag dela med mig av sen i det inlägget dom fina bilderna kommer =)
rubrik

Jag tävlar hos Maddes Mumms om bland annat sånna här söta cupcakes wrappers från yr.nu.
Tävla HÄR du med :)