Ros Cupcakes
Morotskakemuffin med créme cheese frosting, smaksatt med citron. Täckt med sp, rosen är gjord av mmf.


Måste öva mera på att göra rosor... Får inte till kanterna riktigt, det blir sprucket o tråkigt :/
Lika delar tårtbotten
Just dessa instruktioner hittae jag hos Baka liten kaka: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/
Själv tycker jag att det här här receptet är bra eftersom det är lätt att komma ihåg, däremot sjunker alltid min botten ihop på sidorna, så överst blir liksom insjuknet :/ Så blir det inte av andra recept...
Instruktioner:
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett glas. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika mycket mjöl. Vill man ha chokladbotten byter man ut 1/4 av mjölet mot kakao.
Blanda även ner bakpulver i mjölglaset:
1 tsk till 2-3 ägg
1,5 tsk till 4-5 ägg
2 tsk till 6 ägg.
ägg, socker, mjöl/bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader o vispa ägg och socker tills det är riktigt vitt och pösigt. Sen blandar man ner mjölblandningen lite i taget. Häll smeten i smord och bröad form och grädda neerst i ugnen.
Tid:
20 minuter för 2 ägg
25-30 minuter för 3-4 ägg
35-40 minuter för 5-6 ägg.
Öppna INTE ungsluckan under de första 20 minuterna för då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna i ca 15 min i sin form innan du stjälper upp den på sockrat bakplåtspapper.Tips: Bäst blir det om alla ingredienser har samma temperatur, så ta fram äggen ett tag innan så dom hinner bli rumsvarma =)
min tårtbotten gjord på 5 ägg =)
Delad o med papper mellan bottnarna -färdig att frysas!
Barbietårta

Sockerkaksbotten fylld med blåbärsmousse o hallongrädde. Spacklad med smörkkräm smaksatt med jordgubb. Täckt o dekorerad med sp.

Närbild på själva dockan :)
Cake Pops
Man gör på samma sätt som när man gör Cupcakebites, men istället för chokladbotten tar man en pinne ^^
Alltså, krossa valfri paket ballerina/singoalla kakor med 100 g färskorst. Rulla kulor, sätt på pinne, doppa i 100-150 g smält vit choklad o rulla i strössel =)

kolakakor och syltkakor
Recepten kommer ur boken "Sju sorters kakor"...

kolakakor

syltkakor
VÅFFELDAGEN!
Chokladvåfflor! ^^

in action

chokladvåffla med ekosylt ^^ o lite strössel =)
Receptet är ett sånt där med ägg o bakpulver...
gillar dig-tårta
Kul o testa lite o hade inte Freja dragit mig i benen hela tiden så hade den kunnat bli lite mer arbetat o finare också ;-)
Denna ska David få ikväll när han kommer hem -han har varit i stockholm sen igår...
Ljusa bottnar fyllda med vaniljkräm o chokladpudding som jag smaksatt med päron. Täckt med hemgjord mmf, även dekorationerna är i mmf. Spacklad med grädde.
nutellarulltårta
Man gör helt enkelt en rulltårta, har i 1-2 msk kakao o när kakan är klar brer man över en burk nutella (ja hela burken, man är väl ingen klenis heller.. haha) o strör över skivad banan. Rulla ihop o börja ät!!
Fast inte jag, jag tittade dregglande på. Jag stack på spinning istället...! FAKTISKT ;)
Såhär ful var den egentligen! Vad arg jag var på skitpappret som inte ville lossna xD TIlls jag upptäckte att jag tagit smörgåspapper o inte bakplåtspapper xD Men smaken verkade det inte vara fel på o med lite florsocker på löser sig nästan allt =)
ISO-muffins
(meningen är att man ska ta EN muffin som mellanmål)
8 st
6 st fikon torkade
2 dl proteinpulver (ev med choklad eller vaniljsmak)
2 st ägg
2 st äggvita
1,5 msk kakao
30 gram sötmandel
3 tsk rapsolja
Mixa fikon, proteinpulver och kakao.
Hacka mandeln o blanda alla ingredienser.
Klicka ut smeten i 8 muffinsformar och grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 min.
mera ccbites!
Blå blev dom denna gång =)

Skulle egentligen inte baka idag (domma gjorde jag igår kväll) men är lite sugen på att testa ett nytt recept o min nya bakform... Hmmm, vi får se hur det blir :-D
Hur som helst måste jag till gymmet ikväll, haha!
nytt paket!!!
Har beställt ros- och rosbladutstickare, pastafärger, mönsterkavlar, 2 pulverfärger, gerberlautstickare, chokladsp och mönsterutstickare <3
Såhär fina rosor kan man göra med rosutstickaren! :-D Wiie..!
Beställningen från Borgeby Kryddgård!
Gräddkola, Päron, Tutti-frutti, Jordgubb, Vit choklad och Mango (som inte kom med på bild)
My cupcake
Det är citronmuffins (Leila Lindholms recept) fyllda med smält choklad, toppade med mangogrädde. Dekorationer i sp och mmf =)
Lilla My tårta nr 2
Samma fyllning -snickerfluff o glasscreme... Lite annan dekoration bara =)
Har även kavlat "locket" med en blommönstrad kavel, men det syns inte så bra på bilderna ;D
marshmallowfondant (mmf)
Man kan täcka tårtor med den eller modellera =)

200 g marshmallows
600 g florsocker
kokosfett
2 msk vatten
ev. karamellfärg och/eller smakessens
Stora marshmallows kan klippas i mindre bitar.
Smörj en bunke med kokosfett o lägg i vatten o marshmallows. Micra i ca 1-1.5 min o rör om så man får en jämn smet. Smörj ännu en bunke med kokosfett o häll i florsocker o gör en fördjupning i mitten. Ös ner marshmallowsmeten (tillsätt färg o smak om man vill) o rör om/knåda in florsockret tills det blir en liten deg =)
Plasta in o låt vila MINST 1 timme.
Förvaras i rumstemp, i lufttät påse o e hållbar ca 3 veckor =)

glasscreme
2 dl färdiggjord marsankräm/vaniljkräm o 2 dl vispgrädde blandas ihop.
Antingen vispar man grädden först o rör ner marsankrämen eller så öser man ner grädde som man vispat lite halvlös i marsankrämen o vispar till önskad konsistens =)
Lilla My tårta
Köpebotten med snickerfluff o glasscreme. Spacklad med vaniljsmörkräm o täckt med sugarpaste (sp). Garnerad med sp o marshmallowfondant (mmf).
dekorkanten
hattifnattar, gjorda i mmf
Cupcakebites
1 paket ballerinakex
100 g färskost
200 g ljus choklad
200 gram vit choklad
gelehallon/non stop eller annat godis till topping/dekor
knäckformar
Krossa ballerinakexen i en matberedare o blanda med färskost. Rulla små kulor o ställ en stund i kylen att stelna till sig lite.
Smält ljus choklad o fyll knäckformarna. Placera en kula i varje form. Ställ att stelna.
Smält vit choklad o doppa varje kula i chokladen, placera en liten godis på toppen o ställ i kylen igen för att stelna. Sen är det bara att trycka i sig, det är omöjligt att bara ta en (eller två, haha)

Nåt av det godaste jag ätit -ärligt!
1 årstårta nr 2
Det är chokladrulltårta, fylld med punchpralinfluff o så är den täckt med chokladsmörkräm.
Chokladsmörkräm
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 äggulor
Vispa sönder äggulorna i en skål.
Vispa smör, kakao, flor- o vaniljsocker i en annan skål.
Vispa ner äggulorna lite i taget.
Använd helst elvisp, så blir krämen jämn o len =)
Såhär gjorde jag tårtan: http://www.videojug.com/film/how-to-make-a-first-birthday-cake
Själva tårtan är vanlig rulltårta som jag haft kakao i, ca 2 msk... =) Dubbalde även receptet för o få en tjock go tårta!
Citroncupcakes
Leilas cupcakes:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
(Har man vanlig ugn s.a.s så lägger man till 25 grader, tex ska du göra stora muffins sätt ugnen på 175 + 25 = 200 grader)
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti.
Citroncupcakes fyllda med hackad snickers, spritsade med limegrädde. Blomma i sp.
kladdkake-cupcakes!
Resultatet blev kladdkakecupcakes med en limecreme cheesefrosting.

Blommorna är gjorde i sp o har en liten silverkula i mitten :)
Recept:
ca 15 st
100 g smör
2 ägg
2.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
0.5 tsk bakpulver
Smält smöret o låt det svalna.
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda i alla andra ingredienser o sist smöret.
Fyll muffinsformarna till 3/4 o ställ in i mitten av ugnen på 175-200 grader i ca 10 min.
Använd en muffinsplåt, dom blir SÅ mkt finare då =)
Creme Cheesefrosting (Leila Lindholms recept):
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron/lime (man kan ju blanda i vilken smak man vill, köp hem lite olika aromer!)
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg -om man vill :)
Blanda ihop allting, gärna med elvisp så den blir fluffig o bred eller sprita ut på dina cupcakes.
minitårta
Den är fylld med punchpralinfluff o mosad banan. Spacklad med chokladsmörkräm o täckt o dekorerad med sp.

Fluff
Recept:
3 dl grädde
180 g godis (om godiset innehåller mest gelatin som tex ahlgrens bilar, ska man endast ta 60 g godis för annars stelnar grädden o går inte att vispa!)
Dela ev. godiset i mindre bitar o lägg ner i grädden i en kastrull. Smält långsamt godiset. Det får INTE börja koka!!! Då kan grädden skära sig o inte gå att vispa upp. När allt har smält ställer du blandningen kallt i MINST 6 timmar, helst över natten. Sen är det bara att vispa upp till en fluffig grädde med godissmak :D
TIPS! När jag gjorde ahlgrensfluff klippte jag först bilarna i mindre bitar o micrade en stund, då smälte dom fortare i grädden =) TIPS!
1 årstårta...!
Tårtan har sockerkaksbotten o är fylld med ahlgrens bilarfluff o citronfromage. Spacklad med vaniljsmörkräm o täckt o dekorerad o sugarpaste (sp) Bokstäverna är Dr. Oetkers chokladbokstäver =)
Pärlbandet är jag nöjd med faktiskt, speciellt för o vara första gången =)
Sju sorters kakor
Det är i den boken som den fluffiga banankakan finns :)

Fluffig banankaka
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer
0.5 dl kallt kaffe
Smörj o bröa en form på ca 1.5 liter till att börja med...
Rör smör o socker poröst o tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda i alla torra ingredienser o sist mosade bananer o kaffe. Gräddas i nedre delen av ugnen o ca 1 timme på 175 grader!

Morfars Bullar
Morfars Bullar
ca 5 plåtar

200 g smör (gärna extrasaltat)
1 liter standardmjölk
50 g jäst
2 tsk salt
4 dl socker
4.5 msk kardemumma
Mjöl -tills bra deg (ganska kletig fortfarande, den ska ej gå att knåda!!)
Fyllning:
350 g smör (extrasaltat helst ^^)
4 dl socker
2 msk kanel eller 2 msk vaniljsocker
Garnering:
Uppvispat ägg med en skvätt mjölk
pärlsocker
instruktioner:
Smält smör i en kastrull o häll sen i mjölk o låt det få fingervärme. Smula jästen i en bunke o häll över smör/mjölkblandningen. När jästen lösts upp, blanda isalt, socker, kardemumma o mjöl.
Låt jäsa i 45 min under bakduk.
Gör fyllningen under tiden genom att röra ihop rumpsvarmt smör, socker o kanel/vaniljsocker til en smidig röra.
Ta nu degen o dela i lika många, lika stora delar o kavla ut till rektangulärer. Bred ut fyllningen o rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca 1 cm tjocka bitar o lägg i foprmar på en plåt. Låt dom jäsa i ca 45 min till.
Blanda uppvispat ägg med liiite mjölk (lättare att pensla då!) o pensla på bullarna o strö över pärlsocker.
In i mitten av ugnen på 250 grader i 10-15 min.
nutella-riddare
Gör pannkakssmet som vanligt, bred nutella på en skiva rostbröd, tryck ihop till en dubbelmacka med ytterligare ett bröd. Doppa i pannkakssmeten o stek i smör. Vi åt med lite socker o honung, men fulländat hade nog varit o ha lönnsirap xD

nutella-riddare ^^
Yoghurtbröd
Receptet ger ett bröd.
2 dl havregryn
5 dl mjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter/mandel
2 tsk bikarbonat
lite flingsalt, en nypa
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 stort äpple
solrosfrön till topping
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Riv äpplet o ha i det, honung o yoghurt.
Lägg bakplåtspapper i en avlång form, ös i smeten o toppa med solrosfröna.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 1.5 timme i 175 grader.

Underbara klickkakor!
Man måste verkligen baka dom med riktigt smör, för då får dom en härlig smörsmak... Mmmm <3
125 g smör
drygt 1 dl socker
1 ägg
1.5 dl russin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör rumsvarmt smör o socker pösigt, tillsätt ägg o russin. Blanda i mjöl o bakpulver o klicka ut små klickar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 10 min. Låt dom kallna på galler.
semlor!

nygräddade
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
0.5 tsk hjortronsalt
2 tsk kardemumma, malen
ca 1 liter mjöl
Smält smöret i en kastrull o häll i mjölken, värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke o häll över smör/mjölk blandningen o rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, hjortronsalt, kardemumma o det mesta av mjölet. Nu ska degen jäsa i en halvtimme under bakduk.
Ta upp degen o knåda in resten mjöl. Forma till små bullar o lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nu ska dom jäsa till dubbel storlek, ca 30-40 min.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader i drygt 10 min. Låt dom kallna under bakduk på galler. Sedan är det bara att skära av toppen, gröpa ur o fylla med vad man tycker är gott :-D I mina är det det traditionella, mandelmassa blandat med urgröpet o mjölk o vispgrädde med lite vaniljsocker i :D

Choklad- o bananpaj
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 gram smör
1 ägg
3-4 bananer
200 gr marabou choklad, Schweizernöt
Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver,kakao och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt tärnat smör och ett ägg och arbeta ihop till en deg.
Kan med fördel göras i en matberedare.
Tryck ut degen i en pajform, skiva över bananen och strö hackad choklad över bananerna.
Grädda i ugnen 35- 40 minuter. Servera med glass.

grötbullar
3 dl havregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl sirap
Vetemjöl
Koka havregryn, vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter.
Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt.
Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg.
Låt jäsa 45 minuter.
Forma runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek.
Pensla med ägg o strö över lite havregryn.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
Mums...!
kexchokladpaj
Det här receptet läste jag första gången på familjeliv.se o blev jättesugen på att testa! Tyvärr smakar det mer kola än kexchoklad. Eller... tyvärr o tyvärr -kolapaj är ju aldrig fel! =)
KEXCHOKLADPAJ
5 st kexchokladkakor (55 grams)
4 msk smält smör
150 g mörk eller ljus choklad
4 msk vispgrädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexchokladen i matberedare. Blanda ner det smälta smöret och rör om. Tryck ut smeten i en smord pajform. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad och blanda med grädden. Rör ner vaniljsockret och äggulorna. Häll blandningen i pajskalet.
Låt stå kallt i kylskåp ca 4 timmar. Servera med tex grädde eller glass!.
falafel/kikärtsbiffar
Recept är lite svårt, för jag höftar varje gång... Men ska försöka skriva på ett ungefär =)
3 dl kokta kikärtor
1 ägg
0.5-1 litet paket fryst persilja (färsk går självklart lika bra, om inte bättre)
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 stor gul lök
olivolja/rapsolja
potatismjöl
Hacka lök o vitlök lite grovt (inte noga för allt ska mixas sen) o stek mjuk i olja. Snåla inte, löken får gärna näst intill täckas av oljan! Häll ägg, kryddor o kikärtor i en matberedare/mixer o ös över löken med oljan. Mixa!
Stabilisera smeten, som nu ska vara ganska lös, med lite potatismjöl. En halv deciliter kankse... Smeten ska fortfarande vara lös, men kommer hålla ihop vid stekningen tack vare pot.mjölet =)
Klicka ut i varm panna o stek i smör eller olja tills fin färg.
Ät som tacos istället för färs, eller i pitabröd. Eller stek större biffar o ät med hamburgerbröd.. Mmm :D
Vit chokladmoussetårta
Botten:
400 g mandelmassa
1 st apelsin
4 st ägg
4 msk kakao
smör till formen
Mousse:
300 g vit blockchoklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Riv av skalet på apelsinen på den fina sidan av rivjärnet o blanda ihop mandelmassan.
Tillsätt äggen och sist kakaon. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna o grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta ut den och låt svalna i formen.
Gör moussen under tiden genom att smälta chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke.
Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar.
Jag garnerade med mandelmassekulor som jag doppat i choklad o en liten ros/blomma som också är gjord i mandelmassa... =) Rev även vit choklad över...
Grekiskt Olivbröd

50 g jäst
5 dl naturell yoghurt
1 tsk salt
4 msk (oliv)olja
10-12 dl vetemjöl
200 g urkärnade oliver
Smula jästen i en bunke o tillsätt yoghurten. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda sedan i salt, olja o nästan allt mjöl till en ganska fast deg. Strö över lite mjöl o låt jäsa under bakduk 45 min.
Häll ut degen o knåda in resten av mjölet (ta undan en bit deg till garneringen).
Dela degen i två delar o kavla ut dom till 2 rektangler ca 20*30 cm. Lägg oliver i en rad i mitten av degen o rulla sedan ihop som en rulltårta. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper.
Ta nu fram degbiten du la undan o rulla 4 långsmala rullar. Tvinna ihop 2 o 2 o fäst på brödet. Fäst ändarna under degrullen o låt brödet jäsa under bakduk ca 30-45 min (till knappt dubbel storlek)
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 30 min. Klarar man av att vänta ska det svalna på galler ;-)
Håller ca 3 månader i frysen o 1-2 dagar i plastpåse.